© PXimport

iPod nano: het laatste nieuws

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 oktober 2012 - 16:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie Computer!Totaal

De zevende generatie iPod nano is beschikbaar in de Apple Store. In dit artikel verzamelen wij het laatste nieuws over de iPod nano. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Het laatste nieuws vind je boven aan in dit artikel.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 maart 2012. Het artikel is voor het laatst geüpdatet op 9 oktober 2012

Apple verstuurt eerste iPod nano's naar klanten

Toegevoegd op 9 oktober 2012

Meerdere Apple-klanten ontvangen hun zevende generatie iPod nano later deze week of begin volgende week. Apple heeft de apparaten inmiddels op de post gedaan en ze zijn dus onderweg naar de eerste Apple-klanten.

MacRumors meldt dat het apparaat inmiddels samen met de nieuwe iPod touch in een aantal landen in de winkels ligt. WeiPhone.com heeft een foto online geplaatst uit een Japanse winkel, waar de vijfde generatie iPod touch al in de schappen staat.

© PXimport

Ook de vijfde generatie iPod touch is inmiddels door Apple verzonden. Apple meldt dat het nieuwe apparaat op 15 oktober bij de eerste klanten wordt bezorgd.

Zevende generatie iPod nano per direct beschikbaar

Toegevoegd op 14 september 2012

De zevende generatie iPod nano is per direct te bestellen via onder andere Apple's online winkel. Apple heeft het apparaat een flinke update gegeven ten opzichte van zijn voorganger.

De nieuwe nano heeft een flinke update gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Het apparaat is uitgerust met een 2,5 inch scherm, dat de mogelijkheid biedt video's op breedbeeldformaat af te spelen. Het apparaat is voorzien van een nieuwe batterij die de mogelijkheid biedt 30 uur non-stop muziek te luisteren.

Bluetooth en Lightning

De iPod nano is voorzien van Bluetooth, wat het mogelijk maakt het apparaat draadloos met accessoires te verbinden. De zevende generatie iPod nano is ook voorzien van de kleinere dockconnector, die onder de naam 'Lightning' door het leven gaat. De hardloop-app Nike+ wordt standaard op het apparaat meegeleverd.

De iPod nano is beschikbaar met 16GB opslagruimte voor 169 euro. Het apparaat is leverbaar in de kleuren wit, zwart, blauw, geel en rood. Het apparaat wordt geleverd met geheel nieuw ontworpen oordopjes, die volgens geruchten een stuk comfortabeler zijn dat de vorige generatie oordopjes.

'iPod nano krijgt 12 september grote update'

Toegevoegd op 8 september 2012

Zowel de iPod nano, iPod shuffle als iPod touch krijgen binnenkort een update. Apple introduceert op het evenement op 12 september in San Francisco nieuwe versies van de apparaten.

Dit zeggen anonieme bronnen tegen 9to5Mac. De iPod nano zou een volledig nieuwe codenaam krijgen, wat doet vermoeden dat het apparaat een flinke update krijgt. De iPod nano die in 2011 verscheen was wat betreft ontwerp identiek aan de versie uit 2010. De codenaam van de huidige iPod nano lijkt dan ook verdacht veel op die van zijn voorganger.

Specificaties

De bronnen weten helaas geen details te melden over de specificaties van de nieuwe nano. Macotakara wist eerder te melden dat het apparaat langer wordt dan de huidige generatie en beschikbaar zal zijn in 8 verschillende kleuren. De nieuwe iPod nano is daarnaast uitgerust met een WiFi-chip, waardoor het mogelijk wordt vanuit de iTunes Store muziek te downloaden.

9to5Mac weet verder te melden dat Apple direct na de introductie waarschijnlijk alleen het topmodel van de iPod nano beschikbaar zal hebben. Het is echter onduidelijk hoeveel opslagruimte dit apparaat heeft en voor hoeveel de nano over de toonbank gaat. Het topmodel is momenteel voorzien van 16GB opslagruimte en gaat voor 169 euro over de toonbank.

iPod touch

Naast de iPod nano krijgt ook de iPod touch een update. Apple verkoopt op dit moment drie verschillende modellen van de iPod touch. Het instapmodel van de iPod touch zou wat betreft ontwerp ongewijzigd blijven. De twee overige iPod touch-modellen krijgen wel een volledig nieuw design.

Dit betekent echter niet dat het instapmodel ongewijzigd blijft. Apple zou een aantal hardwarematige wijzigingen aan het apparaat willen doorvoeren. Het is niet duidelijk welke wijzigingen dit precies zijn, maar het ligt voor de hand dat Apple het apparaat voorziet van de kleinere dockconnector die waarschijnlijk in de iPhone 5 wordt geïntroduceerd.

299 dollar en 399 dollar

De bronnen van 9to5Mac weten verder te melden dat twee varianten van de iPod over de toonbank zullen gaan voor 299 dollar en 399 dollar. Gezien de hoogte van de prijs gaat het hierbij vermoedelijk om de twee 'topmodellen' van de iPod touch. Het is onduidelijk hoeveel opslagruimte deze apparaten krijgen.

Tot slot introduceert Apple naar verwachting een nieuwe iPod shuffle. Het apparaat zou vanaf 49 euro in de winkels komen te liggen. De bronnen weten te melden dat het apparaat in acht verschillende kleuren in de winkels komt te liggen, maar wat betreft design geen grote wijzigingen heeft gekregen. Het is niet duidelijk met hoeveel opslagcapaciteit de iPod shuffle leverbaar zal zijn. Meer informatie over de iPod touch kan je vinden in het iPod touch: Het laatste nieuws-artikel.

Nieuwe iPod nano zal camera hebben

Toegevoegd op 6 maart 2012

Op het internet zijn er foto's opgedoken van de zevende generatie iPod nano, waarbij duidelijk te zien is dat de mp3-speler een camera heeft aan de achterzijde.

© PXimport

Volgens verschillende bronnen zou de camera een resolutie hebben van 1,3 megapixel. Naar verluidt staat de camera wel nog niet helemaal op punt.

Verder doen er hardnekkige geruchten de ronde dat de iPods dit jaar wel eens eerder op de markt zouden kunnen komen dan oktober: tenslotte werden de traditionele releasedata van Apple in 2011 al danig door elkaar geschud door de verlate bekendmaking van de iPhone 4S. Bovendien bleven de updates voor de iPod in 2011 uitzonderlijk bescheiden voor het doen van de Amerikaanse elektronicareus.

iPod nano met geïntegreerde luidspreker

Toegevoegd op 6 maart 2012

Volgens Patently Apple zal de ondertussen zevende generatie iPod nano schitteren met een geïntegreerde piëzo luidspreker. Deze minuscule luidspreker zou bevestigd worden in de clip van de iPod nano en/of shuffle.

Bijna alle producten van Apple beschikken over een ingebouwde luidspreker. Voor de iPod nano en iPod shuffle leek dit bijna een "mission impossible" vanwege het kleine ontwerp. Toch is ingenieur Ben Filson, die het bedrijf ondertussen al verlaten heeft, erin geslaagd een ontwerp te maken dat het mogelijk maakt een kleine speaker, aangedreven door een dun draadje, te bevestigen in de clip van een iPod.

© PXimport

Design blijft behouden

Op 1 september 2010 voerde Apple met de iPod nano 6g een compleet nieuw design in. Vanaf toen kenden de nano's een vierkant bestaan in plaats van de traditionele rechthoekige vorm. En hoewel de nieuwe look niet enorm enthousiast ontvangen werd, blijkt uit opgedoken octrooiaanvragen toch dat Apple ook voor de volgende generatie zweert bij het vierkant met multi-touchscherm.

Apple werkt aan waterbestendige producten

Toegevoegd op 4 maart 2012

Volgens Patently Apple heeft Apple enkele patenten afgesloten op een techniek die de iPod shuffle waterbestendig kan maken. Hierin staat beschreven hoe Apple zijn shuffle zou afschermen van water door gebruik van tape als DuPont's Kapton, in combinatie met soldeerpasta.

Wat meer is, is dat volgens het octrooi de door Apple gepatenteerde techniek toepasbaar is op "alle soortgelijke apparaten". Kortom, de kans is groot dat we binnenkort niet enkel een waterproof iPod shuffle zullen vasthouden, maar ook producten als pakweg een iPhone of andere iPods behoren tot de kanshebbers op een waterbestendige verpakking. Dit zou alle natte ongelukjes met de iProducten - wie heeft er zijn gsm/mp3-speler nog nooit in het toilet/ bad laten vallen? - ineens een veel gunstigere afloop garanderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000