'iPhone 7 van nieuw materiaal en waterdicht'

De iPhone 6s en 6s Plus zijn nog niet te koop in Nederland, maar de eerste geruchten over de 'iPhone 7' doen al de ronde. De iPhone 6s en 6s Plus zouden de laatste iPhones zijn die gemaakt zijn van metaal, en de 'iPhone 7' wordt wellicht waterdicht.

De Japanse site Mac Otakara stelt dit op basis van posts op het Chinese sociale media netwerk Weibo. Volgens de site zijn er een aantal 'iPhone 7' prototypes geproduceerd met water- en stofdichte features. Dit suggereert dat Apple een meer robuuste iPhone onderzoekt. Lees ook: 'Apple patenteert draadloos opladen iPhone'

Inspiratie van de Apple Watch

Apple CEO Tim Cook vertelde eerder dit jaar dat hij douchet met zijn Apple Watch, en

laat FoxFone zien hoe waterbestendig de Apple Watch is. Apple kan hier inspiratie vandaan halen om waterbestendigheid naar de iPhone te brengen.

iPhone 6s doet het al goed onder water

Ondanks dat Apple niet claimt dat de nieuwe iPhone 6s (Plus) waterdicht is, schijnt hij opvallend goed tegen water te kunnen. YouTuber Zach Straley heeft

geplaatst waarin hij laat zien hoe waterbestendig de iPhone 6s en 6s Plus zijn.

Waterbestendige smartphones zijn niet nieuw. Sony maakt al jaren een smartphone die waterdicht is, al ging dit in het begin nog gepaard met klepjes om onder andere de USB-poort te beschermen. Pas sinds kort is het mogelijk om een waterdichte laag aan te brengen, die deze klepjes onnodig maakt.

Nieuw uiterlijk is geen verrassing

Volgens de post op Weibo stapt Apple af van een behuizing die volledig gemaakt is van aluminium, die in 2012 werd geïntroduceerd met de iPhone 5. Toen de iPhone 6 (en zeker de 6 Plus) plotseling een stuk groter was dan zijn voorgangers, was de aluminium behuizing niet stevig genoeg. Dit leidde vorig jaar tot

en zorgde ervoor dat Apple dit jaar het meer duurzame '7000 Series Aluminium' gebruikte bij de iPhone 6s en 6s Plus.

De 'iPhone 7' krijgt volgens de bron een behuizing van een nieuw materiaal. Dit zou betekenen dat Apple voor het eerst sinds 2012 afstapt van aluminium.

© PXimport

Van links naar rechts: iPhone 3, 4, 5 en 6.

Een nieuw design is voor de iPhone 7 niet zo verrassend; tot nu toe heeft Apple bij 'nummer-releases' (de iPhone 3, 4, 5 en 6) het uiterlijk gewijzigd. Bij 's-releases' wijzigt tot nu toe slechts de binnenkant, zoals bij de huidige iPhone 6s (Plus).

Plat LCD-scherm

Mac Otakara claimt ook dat de 'iPhone 7' een volledig plat LCD-scherm krijgt. Het scherm van de iPhone 6 (Plus) en 6s (Plus) is aan de zijkanten licht gebogen, om swipe-bewegingen van- en naar de randen van het scherm te optimaliseren.

Uiteraard zijn dit geruchten en moeten deze altijd met een korrel zout worden genomen, totdat Apple de 'iPhone 7' aan de wereld laat zien. Dit zal waarschijnlijk een jaar nadat Apple de iPhone 6s (Plus) presenteerde gebeuren, wat volgend jaar september zou betekenen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten