De concurrenten van de iPad mini (foto's)

© CIDimport

De concurrenten van de iPad mini (foto's)

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 oktober 2012 - 10:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Vanavond onthult Apple naar verwachting de iPad mini; een 7 inch variant van zijn tablet. De concurrentie is Apple ditmaal voor geweest: 7 inch tablets alom. De voornaamste concurrenten.

Details over de iPad mini zijn al uitgebreid uitgelekt. De aankomende kleinere tablet van Apple zou een schermformaat van 7 inch hebben, begin november al te koop zijn en in totaal zestien varianten tellen. Dit zijn vier verschillende modellen qua opslagcapaciteit (8, 16, 32 en 64 GB) die elk in zwart of wit verkrijgbaar zijn én in WiFi-only of WiFi plus 3G (of 4G). Qua prijs gaat Apple net boven de concurrentie zitten door zijn instapmodel op 249 euro te prijzen, aldus verkoopinformatie die is gelekt door Media Markt.

Apple niet meer de eerste

Die concurrenten zijn er namelijk al. De iPad mini betreedt een markt waar het al andere kleine tablets naast zich moet dulden. De allereerste iPad was nog een verrassing voor de wereld en Apple wist met de iPad 2 zijn dominantie uit te breiden, terwijl de iPad 3 (new iPad) de lat ineens hoog legde met zijn hoge resolutie Retina-scherm. De iPad 2 is daarbij nog aangehouden, tegen een lagere prijs.

Smartphone- en tabletreus Samsung biedt al geruime tijd meerdere opties voor mini-tablets. Aan de ene kant een kleinere uitvoering van zijn 10 inch Galaxy Tab-tablet. Aan de andere kant zowel zijn 5,5 inch 'maxi-smartphone' Galaxy Note als ook een 10 inch grote tablet-uitvoering van die zogeheten phablet (een tussenvorm van smartphone en tablet).

De fabrikant brengt zijn apparaten met uitgebreide campagnes op de markt. Bepaalde modellen van Samsungs tablets liggen in Nederland bijvoorbeeld zelfs bij grootgrutter Albert Heijn in de schappen. Ondertussen voert Apple wereldwijd een grote juridische strijd tegen Samsungs smartphones én tablets.

Android-maker en -aftakking

Verder heeft Android-maker Google al een eigen 7 inch tablet uitgebracht. Die Nexus 7 wordt gemaakt door partner Asus, die het apparaat buiten de Verenigde Staten ook zelf op de markt brengt. Volgens geruchten onthult Google komende week een 3G-uitvoering van de Nexus 7, die dan ook een verdubbelde opslagcapaciteit van 32 GB biedt.

Eerder heeft e-commercereus Amazon in de VS al een eigen 7 inch tablet uitgebracht. Die Kindle Fire draait een aftakking van het open source Android, wat Amazon zelf heeft gemaakt. Dat mobiele besturingssysteem is dan niet gekoppeld aan Google's internetdiensten maar aan die van Amazon. Vorige maand is de tweede generatie onthuld, in 7 inch én 8,9 inch uitvoeringen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000