De 6 beste barbecue-apps

© PXimport

De 6 beste barbecue-apps

Geplaatst: 16 juli 2014 - 06:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:01

Redactie ID.nl

Met het zonnige weer krijgt de barbecue weer een prominente plek in de achtertuin. Vrienden komen over de vloer en al snel heb je een rijkelijke avond met heerlijk eten en gezellige mensen. De door ons geselecteerde apps helpen je op weg om van elke barbecueavond een succes te maken.

1. Weber's on the Grill

Weber's on the Grill is een zeer complete app voor iedereen die van grillen en barbecuen houdt. Er staan meer dan 280 verschillende gerechten in met uitleg en ingrediënten, van vlees tot vis, en van voorgerechten tot deserts. De Nederlandstalige app heeft ook een boodschappenlijst, een kookwekker en uitleg over verschillende barbecuetechnieken én het onderhoud van je BBQ of grill.

 

© PXimport

Weber's on the Grill is een zeer complete BBQ-app.

Prijs: € 4,49 (iOS) / € 3,78 (Android)

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

2. BBQ app

Geen zin om weg te gaan en geniet je liever thuis van het zonnetje? Nodig dan je familie en vrienden uit om te barbecueën. In Nederland blijft het weer onvoorspelbaar, maar met de BBQ app weet je snel genoeg of het weer goed genoeg is om een barbecue te organiseren.

De app geeft aan wat de kans op neerslag is, hoe warm het is en geeft direct een simpel antwoord op de vraag: is het barbecueweer? Luister trouwens niet altijd naar deze app, want ook onder een afdakje kun je het lekkerste vlees grillen voor je gasten. Dan maakt het niet uit hoe hard het regent.

 

© PXimport

Bekijk elke dag of het weer bbq-weer is.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

3. Barbecue Recipes

Barbecue Recipes biedt net als de meeste barbecue-apps nieuwe recepten aan. Wat deze app bijzonder maakt, is dat je naast recepten ook uitleg krijgt hoe je op een compleet andere manier kunt barbecueën.

De app geeft bijvoorbeeld tips om, in plaats van te grillen, je vlees gaar te maken door het te roken. Dit gaat echter alleen als je met een klassieke kolenbarbecue werkt, want het natte hout dat je gebruikt moet direct op de kolen geplaatst worden. Niet getreurd als je barbecue elektrisch is of op gas werkt, de app biedt een grote twintig vlees- en visrecepten die je doen watertanden.

 

© PXimport

Rook je vlees in plaats van het te grillen.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store

4. Social BBQ

Social BBQ is een app die toestaat om via sociale media gerechten te delen met andere koks. Heb je zelf een uniek recept waardoor je malse kip nog beter smaakt, dan kun je die met anderen delen. Op dezelfde manier kun je in de applicatie recepten van anderen aflezen om inspiratie op te doen. De app is gratis en biedt naast vele vleesgerechten ook tips en gerechten voor de vegetariërs onder ons.

 

© PXimport

Deel je recepten online of zoek een recept uit.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

5. Ribs! by Dr BBQ

Barbecuechef Ray Lampe is auteur van zes kookboeken en staat beter bekend onder de naam Dr. BBQ. In zijn app Ribs! By Dr BBQ deelt hij enkele unieke recepten voor het maken van spareribs. Je kunt je gasten met deze applicatie verassen door de ribbetjes op een andere manier te bereiden. Het is ook handig dat je daarnaast toegang krijgt tot een sauzenreceptenboek, waardoor je zelf pittige of zoete sausjes kunt maken. Tijd om de barbecue aan te zetten en de ribbetjes op het hete ijzer te leggen.

 

© PXimport

Bereid zelf de ribbetjes van de meester.

Prijs: € 0,89 App Store / € 0,79 Play Store

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

6. Barbecue: Group Expenses

Steeds vaker worden typische Amerikaanse barbecues gehouden, waarbij alle gasten zelf eten en drinken meenemen. Als je een barbecue organiseert hoef je niet zelf alles te betalen. Dit betekent wel dat de ene gast meer kwijt is dan een ander, want vlees is een stuk prijziger dan stokbrood.

De applicatie Barbecue: Group Expenses is een zeer handige tool om de kosten eerlijk te verdelen binnen de vriendengroep. Deze app telt alle kosten bij elkaar op en rekent dan precies uit welke gasten nog geld krijgen van wie. Op deze manier kun je met je vriendengroep de kosten eerlijk verdelen en zal niemand zich bedonderd voelen. Je vult gewoon het aantal deelnemers in, de gemaakte kosten per persoon en het aantal personen waaronder de kosten verdeeld worden. De app rekent de openstaande bedragen voor je uit.

 

© PXimport

Voorkom ruzies en deel de kosten eerlijk.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten