Combineren van Lightning- en ‘oude’ dockconnector in accessoires toch toegestaan

© PXimport

Combineren van Lightning- en ‘oude’ dockconnector in accessoires toch toegestaan

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 december 2012 - 11:17

Aangepast: 16 november 2022 - 10:09

Wouter Hoeffnagel

Apple komt terug op een eerdere beslissing en staat accessoires die de ouderwetse 30-pins dock connector combineren met de Lightning-connector. De voorwaarde is wel dat de accessoires wordt gemaakt door een bedrijf dat deelneemt aan het Made For iPhone (MFi)-programma. De ontwikkeling van het Kickstart-project POP kan hierdoor toch voort worden gezet.

Tom Neumays, woordvoerder van Apple, zegt tegen CNET dat de inmiddels vervallen regel was ingesteld om te voorkomen dat de Lightning-connector tot conflicten zou kunnen leiden met de 30-pins connector uit oudere Apple-producten. De bedenker van de ‘oplaadhub’ POP, James Siminoff, kondigde eerder deze week aan de stekker uit het project te trekken naar aanleiding van de regel. Het project is gefinancierd met een Kickstarter-project, waarmee donaties werden binnengehaald.

Donaties terugstorten

Door de regel te laten vervallen staat Apple het combineren van de Lightning-connector en 30-pins dock connector in accessoires nu alsnog toe. Dit betekent dat de ontwikkeling van de POP voortgezet kan worden. Siminoff had echter al stappen gezet om het geld dat zij met behulp van het Kickstart-project hadden verzameld terug te sturen naar donateurs. Het is niet duidelijk of het geld ook al daadwerkelijk terug is gestort en welke gevolgen dit voor het project heeft.

© PXimport

Siminoff laat in een reactie weten niet verwacht te hebben dat zijn klachten over Apple’s richtlijn tot een reactie zou leiden. De bedenker van de POP stelt dat het vervallen van de regel geweldig nieuws is. Het ligt overigens voor de hand dat de problemen rond de richtlijn tot vertraging in de ontwikkeling van POP hebben geleid. Mensen die in het Kickstart-project hebben geïnvesteerd doen er dan ook verstandig aan rekening te houden met een latere levering van het product.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000