Zo schakel je blauwe vinkjes uit in WhatsApp

Op de iPhone zien WhatsApp-gebruikers of je de verzonden berichten hebt gelezen. Deze functie kun je tegenwoordig uitschakelen. Hier lees je hoe je de blauwe vinkjes van de leesbevestiging uitzet.

Als je iemand in WhatsApp een bericht stuurt, kun je aan de icoontjes rechts onderaan het tekstbalkje zien wat de status is. Een grijs vinkje betekent verzonden, de weergave van twee grijze vinkjes betekent ontvangen, en twee blauwe vinkjes betekent dat het bericht door de ontvanger is gelezen. Lees ook: 3 dingen die je nog niet wist over WhatsApp.

Snel lezen

De twee blauwe vinkjes komen alleen bij het bericht te staan als deze is gelezen in de app zelf. Een notificatie lezen telt niet mee. Mocht je een bericht willen lezen zonder daarvan de verzender op de hoogte te stellen, dan moet je óf snel de notificatiebalk lezen óf het Berichtencentrum erbij pakken door van boven naar beneden op het scherm te vegen.

Helemaal uitschakelen

Je kunt nu het vertonen van de blauwe vinkjes ook volledig uitschakelen. Dat geldt dan voor de hele app en niet per persoon. De ontvanger ziet geen leesbevestiging, maar jij zelf ook niet.

Zo schakel je de leesbevestiging uit:

- Open de WhatsApp-app

- Ga naar Instellingen

- Ga naar Account

- Ga naar Privacy

- Vink Leesbewijzen uit

© PXimport

In groepsgesprekken kun je de leesbewijzen niet uitzetten.

Het is ook mogelijk om per bericht te zien op welk moment deze is afgeleverd en gelezen. Veeg in het chatmenu op het bericht van rechts naar links voor het scherm met deze informatie. Een andere manier is je vinger op een bericht houden en de optie Info kiezen.

© PXimport

Van elk bericht kun je zien wanneer het gelezen is.

WhatsApp is gratis te downloaden in Apple's App Store.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten