Asus Transformer Book Chi T300 - Tablet met laptoptrekjes

© PXimport

Asus Transformer Book Chi T300 - Tablet met laptoptrekjes

Smartphone & tablet

Geplaatst: 17 augustus 2015 - 04:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Joris Peterse

De Transformer Book-serie van Asus kenmerkt zich door de combinatie van tablet en laptop in één. De tablet kan in een toetsenbord worden gezet om zo door te kunnen als volwaardige tablet. Deze Chi T300-uitvoering draait Windows op een indrukwekkend 12,5 inch Full-HD scherm.

De Transformer Book is vrij groot voor een tablet met z'n 12,5 inch-scherm (32 cm) en forse schermrand. Wel is hij bijzonder slank en stevig gebouwd. Alleen is hij voor een tablet net even te zwaar om comfortabel met een hand te gebruiken. Lees ook: De 8 beste laptops die je in 2015 kunt kopen.

© CIDimport

Wanneer de tablet in het toetsenbord zit is het een laptop met touchscreen.

Bluetooth toetsenbord

Het vastklikbare toetsenbord is net als de tablet van uitstekende bouwkwaliteit en typt prettig. Het toetsenbord maakt geen fysieke connectie met de tablet, maar via Bluetooth. Dit heeft als voordeel dat het toetsenbord ook te gebruiken is als hij niet is vastgeklikt aan de tablet, maar wanneer je het toetsenbord start te gebruiken moet je altijd een moment wachten totdat je kunt beginnen.

Ook heeft het toetsenbord een eigen batterij, die via micro-usb opgeladen moet worden, terwijl je de tablet met een andere oplader laadt. Dat je te doen hebt met twee batterijen (en twee indicatoren in het systeemvak) is al vrij onhandig, maar dat je ook nog eens met twee opladers op pad moet is gewoon slecht doordacht.

De batterij die Asus in de tablet heeft gestopt gaat overigens aardig lang mee. Als je zuinig bent zijn 8 tot 10 uur werktijd wel haalbaar. Bij heel intensief gebruik red je het een uur of 6.

Prestaties van de Chi T300

Qua specificaties zit het met de Transformer Book wel snor. De Core M-processor is krachtig genoeg, maar heeft als enorm voordeel dat hij geen koeling nodig heeft. Hierdoor heet Asus de tablet zo dun kunnen laten, wat weer als keerzijde heeft dat er geen gewone usb-poorten op de tablet zitten. Gelukkig wordt er wel een micro-usb naar usb-kabeltje meegeleverd.

Het apparaat beschikt tevens over een 128GB SSD. Vanwege de installatie en bloatware (waar je helaas ook bij je duurbetaalde Asus-apparatuur niet onderuit komt) blijft er in praktijk iets minder dan 70GB beschikbaar. Dat is wat karig. We hadden liever gezien dat Asus wat minder overbodigheden had meegeleverd (McAfee, Asus Cloud, Wildtangent Games, etc.) of voor een 256GB SSD had gekozen.

© CIDimport

Als tablet is de Transformer Book net even te zwaar.

Conclusie

De Asus Transformer Book Chi T300 is een mooie tablet-laptop-combinatie. De afwerking, koeling-vrije processor, batterijduur het scherm en de prijs maken het apparaat een aanrader. De twee batterijen (met verschillende opladers), het gewicht en de (voor deze prijsklasse) wat beperkte opslag zijn echter wel een smetje.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Afwerking

Accuduur

Full-HD scherm

Geen koeling

Minpunten

Opstarttijd toetsenbord

Opladers

Opslag

Gewicht

Conclusie

Asus Transformer Book Chi T300 ------------------------------ **Prijs**: € 677,- **Processor**: Intel Core M (800MHz, max 2GHz) **Beeldscherm**: Full-HD 12,5 inch IPS (1920x1080) **Werkgeheugen**: 4GB **Opslaggeheugen**: 128GB SSD **OS**: Windows 8.1 **Aansluitingen**: Micro-HDMI, micro-usb **Draadloos**: Bluetooth 4.0, 802.11a/b/g/n/ac **Afmetingen**: 19,1 x 32 x 1,6 cm **Gewicht**: 1,45 kg **Accu**: 31Wh...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000