Apple wil MagSafe adapter voor iOS-apparaten

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor een MagSafe adapter voor iOS-apparaten zoals de iPhone, iPod en iPad. Het patent beschrijft een concept waarbij de apparaten niet langer een USB-verbinding nodig hebben om te kunnen opladen. Dit meldt href="http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2010/10/apple-considers-magsafe-for-portable-devices-like-the-ipad.html">Patently Apple</a>.

De huidige iOS-apparaten kunnen via een USB-kabel met behulp van een adapter worden opgeladen. Deze kabel wordt aangesloten op de dock connector van het iOS-apparaat. Het niet langer nodig hebben van een USB-verbinding om op te laden is met name interessant in combinatie het draadloos synchroniseren van de apparaten. Hierdoor hebben de iOS-apparaten niet langer een USB-kabel nodig om met een computer verbonden te worden en kan de USB-ingang dus verdwijnen. Overigens heeft Apple onlangs een patent toegewezen gekregen voor een tablet-pc met twee dock connectoren. Dit patent lijkt erop te wijzen dat Apple ook aan de zijkant van de iPad een dock connector wil inbouwen. Het lijkt daarom niet logisch dat Apple van de dock connector af wilt en volledig wilt overstappen op de MagSafe adapter.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000