'Apple bouwt nieuw megadatacenter in Hong Kong'

© PXimport

'Apple bouwt nieuw megadatacenter in Hong Kong'

Geplaatst: 18 september 2012 - 17:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

Apple gaat een tweede datacenter van grote omvang bouwen. Het nieuwe datacenter wordt gebouwd in Hong Kong. Apple zou het terrein waar het datacenter op gebouwd wordt al voorbereid hebben op de komst van het datacenter.

9to5Mac meldt op basis van anonieme bronnen dat het datacenter wordt gebouwd in Hong Kong bij de grens met Shenzhen in China. Een medewerker van een aannemer die mee heeft gedaan aan de aanbesteding van het project stelt dat de omvang van het datacenter dusdanig groot is dat het project nergens mee kan worden vergeleken. De werknemer durft dan ook geen inschatting te maken van de precieze omvang van het datacenter.

Operationaal in 2015

De bouw van het datacenter gaat volgens de bronnen in het eerste kwartaal van 2013 van start. De eerste activiteiten kunnen naar verwachting één jaar later worden gestart. Het datacenter moet in 2015 volledig operationeel zijn. Het is nog onduidelijk welke bedrijven het datacenter voor Apple gaan bouwen. Apple zou op dit moment de aanbiedingen van verschillende bedrijven bekijken.

Naast de oplevering van het nieuwe datacenter in Hong Kong staat ook de oplevering van Apple's tweede campus in Cupertino voor 2015 op de planning. Het is onduidelijk of de opening van de nieuwe campus voor Apple de aanleiding is geweest het nieuwe datacenter te gaan bouwen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000