Consumenten testen: De'Longhi Eletta Explore

© DeLonghi

Consumenten testen: De'Longhi Eletta Explore

Geplaatst: 20 november 2023 - 14:57

Partnerredactie

Deze De'Longhi Eletta Explore kan ontzettend veel verschillende koffierecepten voor je bereiden. Wat vinden onze testers van de veelzijdigheid en van de kwaliteit van het apparaat en de koffie? We vatten hun ervaringen voor je samen.

Partnerbijdrage – in samenwerking met De'Longhi


Als onderdeel van de Kieskeurig.nl Koffiewijzer is deze De'Longhi Eletta Explore uitgebreid getest door minimaal vijf testers, die de koffiemachine twee weken in eigen huis hebben uitgeprobeerd. Wil je meer weten over de testprocedure of over de resultaten van de andere deelnemende modellen? Klik dan op de groene knop hieronder.  

De Kieskeurig.nl Koffiewijzer

16 koffiemachines getest door consumenten

Zeer gebruiksvriendelijk 

De De'Longhi Eletta Explore wordt zeer gewaardeerd door zijn intuïtieve bediening. Het kleuren-touchscreen werkt goed en gemakkelijk. Gebruikers merken op dat de machine eenvoudige stappen en aanwijzingen biedt voor zowel de eerste installatie als het dagelijks gebruik. Tester Danischa schrijft: “Ook is dit apparaat niet voor de wensen van één persoon gemaakt, maar kun je meerdere accounts gemakkelijk instellen en hierbij kan elk account z’n eigen draai geven aan het te zetten bakje koffie!”  

Lekker rap 

De snelheid waarmee de Eletta Explore koffie zet, wordt door alle testers positief beoordeeld. “Het opstarten en opwarmen gaat in een vlot tempo. Dit geldt ook voor het zetten van het kopje koffie zelf: het maakt het misschien ook makkelijker en voor je gevoel sneller omdat je door alle stappen heen wordt geloodst door de teksten op het scherm”, aldus tester Rihaam. Sonja voegt hieraan toe: “Deze machine doet iets langer over een cappuccino dan mijn vorige, maar de koffie is dan ook veel heter en het melkschuim veel dikker en lekkerder, dus dat is het wachten zeker waard.” Over de temperatuur (die je in drie standen kunt instellen) zijn de gebruikers ook zeer tevreden: “Zeer goed op temperatuur”, aldus Roelie. Het geluidsniveau tijdens het malen en zetten is lager dan de testers hadden verwacht voor een bonenmachine.   

Zeer veelzijdig 

De veelzijdigheid van de Eletta Explore is opmerkelijk. Het apparaat kan een breed scala aan koffievariaties produceren, van zowel warme als koude dranken. Al die verschillende opties kun je ook nog naar wens personaliseren door de maalgraad, de sterkte en het volume in te stellen.  

Het melkschuim kan zowel goed warm als echt koud worden opgeschuimd, zodat de ijskoffies voorzien kunnen worden van koud melkschuim. Uniek aan dit apparaat is dat er ook een cold brew-optie aanwezig is, waarmee koffie met koud water wordt gezet in minder dan 5 minuten. Rihaam: “Wat een scala aan mogelijkheden en dan ook nog te personaliseren naar je eigen smaak! Het is een enorme uitkomst dat je jouw eigen smaakprofiel in kunt stellen, gezien wij wel verschillende smaken hebben thuis. Daarnaast moet ik toegeven dat ik de cold brew ook erg lekker vind!”   

De'Longhi

© De'Longhi

Gemakkelijk te onderhouden 

Het onderhoud van de machine is gebruiksvriendelijk. Belangrijke onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen en in de vaatwasser te reinigen. De Eletta Explore is ontworpen met het oog op gemak, en informeert de gebruiker wanneer onderhoud nodig is en voert een deel van die taken al automatisch voor je uit.  

Design 

Het design van de De’Longhi Eletta Explore wordt gezien als strak, mooi en vrij compact voor de vele mogelijkheden die het apparaat biedt. Er zijn een paar kleine opmerkingen op het gebied van design, namelijk het ontbreken van een aparte lekbak en het design van de drip-tray (die daardoor lastig te legen is, aldus Danischa). Tester Roel vindt nog dat de waterbak minder stevig aanvoelt dan verwacht, maar vindt dat het apparaat er verder heel luxe uitziet.   

De'Longhi

© De'Longhi

Conclusie 

Dit apparaat scoort gemiddeld een 9,2, een erg hoog eindoordeel. De combinatie van gebruiksgemak, snelle bereiding, ontelbare functies, personaliseerbare opties en eenvoudig onderhoud maakt van de Eletta Explore een favoriet. Gebruikers zijn geneigd dit apparaat aan te bevelen aan vrienden en familie, wat aangeeft dat het apparaat niet alleen voldoet aan, maar ook overtreft in de verwachtingen.  

Pluspunten 

  • Mooi touchscreen 

  • Eenvoudig in gebruik 

  • Zeer veel mogelijkheden 

  • Koude en warme koffies bereiden 

  • Personalisatie mogelijk 

  • Goed melkschuim 

Minpunten 

  • Drip-tray lastig te legen

 

“Deze koffiemachine is een alleskunner. Zowel warm als koude dranken, inclusief melkbereidingen, kun je makkelijk maken zonder veel poespas.” 

- Roel

De De’Longhi Eletta Explore scoort een 9,2!

Bekijk dit product op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000