Windows Live Mail in Systeemvak

Windows Live Mail kunt u met een handigheidje naar het systeemvak minimaliseren. Het e-mailprogramma zit dan niet meer in de weg op de Taakbalk, terwijl u evengoed snel toegang hebt tot uw berichten. U hoeft hiervoor alleen een instelling in Windows aan te passen.

In Windows 7 is het normaal gesproken niet mogelijk om de e-mailclient in het systeemvak te plaatsen. Vreemd, want in Vista regelde u dat eenvoudig via het contextmenu onder de rechtermuisknop. Gelukkig is er wel een alternatieve manier om het programma vanuit het Systeemvak te bedienen. Ga in menu Start naar Alle Programma’s / Windows Live en klik met de rechtermuisknop op Windows Live Mail. Kies voor Eigenschappen en open het tabblad Compatibiliteit. Zet een vinkje voor Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor en selecteer in het uitrolmenu de optie Windows Vista (Service Pack 2). Sluit het dialoogvenster met OK. Het e-mailprogramma is voortaan actief vanuit het systeemvak. Wanneer u met de rechtermuisknop op het pictogram klikt, verschijnt er een contextmenu. U beschikt hiermee over dezelfde functies die u wellicht in Vista gewend was.

© PXimport

Met deze tweak laat u Windows Live Mail binnen Windows 7 hetzelfde gedragen als in Vista.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000