Websites in rechtermuisknopmenu

© PXimport

Websites in rechtermuisknopmenu

Geplaatst: 15 februari 2010 - 10:37

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Dennis Gandasoebrata

Voeg uw favoriete website toe aan het menu van de rechtermuisknop.

Navigeer naar de sleutel HKEY_CLASSES_ROOT\ Folder\Shell in het Windows-register (Start, Uitvoeren, en typ Regedit). Maak een nieuwe subsleutel aan (klik met rechts op de hoofdsleutel en kies voor Nieuw, Sleutel). Noem deze sleutel bijvoorbeeld ‘koppeling’. De naam van de sleutel mag u zelf kiezen, mits die uniek is en niet elders voorkomt in de tak Folder\Shell. Geef de Standaard-waarde de naam die u in het menu wilt zien. Bijvoorbeeld ‘Mijn favoriete weblocatie bezoeken’. Plaats een &-teken voor een letter om deze te laten werken als sneltoets (bijvoorbeeld ‘Mijn &favoriete weblocatie bezoeken’). Voeg een subsleutel toe aan de tak en noem die command (dus Folder\shell\koppeling\command). Dubbelklik ten slotte op de waarde van command en geef de volgende waarde op: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe http://www.internetadres.nl. Vervang www.internetadres.nl door uw eigen pagina. Het menu van de rechtermuisknop is nu uitgebreid met uw favoriete site.

© PXimport

Snel zoeken via de rechtermuisknop is mogelijk nadat u via het register een extra optie aan het menu van de rechtermuisknop hebt toegevoegd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000