Url's fixen in Firefox met URL Fixer

© PXimport

Url's fixen in Firefox met URL Fixer

Geplaatst: 18 april 2014 - 07:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Martin Gijzemijter

Een verkeerd getypte url kan soms leiden tot een heel ander soort website dan je in gedachten had. En dat kan heel vervelend zijn. Met URL Fixer hoeft dat niet meer.

URL Fixer downloaden

URL Fixer is een add-on voor Firefox die je in principe kunt vergelijken met de spellingscorrectie van Word. Op basis van een database met veelgebruikte url's detecteert deze add-on wanneer je een url typt die niet klopt. Vervolgens krijg je een suggestie voor het juiste adres, die je vervolgens dient te bevestigen.

Dat bevestigen hoeft maar één keer, daarna zal URL Fixer de url voortaan automatisch voor je corrigeren en dat voorkomt vervelende url-ongelukjes. Je downloadt URL Fixer via de add-on pagina van Mozilla. De add-on is gratis en je hoeft de browser er niet voor te herstarten.

© PXimport

URL Fixer is een gratis add-on, waarvoor je de browser niet hoeft te herstarten.

URL Fixer gebruiken

Zodra je de add-on hebt geïnstalleerd, brengt Firefox je naar een pagina waarin je kunt aangeven of de informatie die jij verwerkt, teruggestuurd mag worden naar de makers. De reden dat men dat wil, is omdat de fouten die jij maakt, kunnen bijdragen aan de lange database met gecorrigeerde url's. Om URL Fixer vervolgens te gebruiken, dien je gewoon te surfen op internet zoals je dat altijd al gewend was.

Het mooie van deze extensie is dat hij onzichtbaar is, totdat hij nodig is. Typ je bijvoorbeeld Google.con in, dan kom je op een pagina terecht die vraagt of dit een tikfout was, en of Google.com het juiste adres was. Wanneer je dit bevestigt, zal URL Fixer dit voortaan automatisch voor je doen. Het is maar een kleine eenvoudige add-on, maar wel eentje die je een flinke bak ellende kan besparen.

© PXimport

Maak je een typfout in een urlL? Dan zal URL Fixer deze voor je herstellen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000