Tinder: Aan de slag met de populaire dating-app

© PXimport

Tinder: Aan de slag met de populaire dating-app

Geplaatst: 29 september 2020 - 09:34

Aangepast: 14 december 2022 - 10:44

Redactie

Er zijn inmiddels veel dating-apps, maar een van de populairste blijft toch Tinder. Wat moet je weten over de dating-app en waar moet je beginnen?

Wat is Tinder?

De app waar iedereen het nog steeds over heeft als het gaat om online daten: Tinder. Het concept van Tinder is eigenlijk zeer simpel, je kunt het vergelijken met de bekende 'Hot or Not'-spelletjes.

Tinder biedt een eenvoudige en laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten: de app zoekt zogenoemde Tinderaars in jouw omgeving, laat je foto's zien en biedt je de keuze om de persoon af te wijzen of goed te keuren. Keur je elkaar goed, dan heb je een match! Bij een match wordt je de keuze geboden om direct een conversatie te starten.

Een bijkomend voordeel is dat de andere Tinderaar geen bericht krijgt van jouw goedkeuring, alleen als hij jou ook goedkeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een harde afwijzing.

 

© PXimport

Hoe werkt Tinder?

Je kunt via je Facebook-account gebruik maken van Tinder. Tinder gebruikt namelijk de informatie van je Facebook-profiel, onder meer je leeftijd, vrienden en gedeelde interesses. Als jullie beiden Computer!Totaal hebben geliked op Facebook, is dit dus zichtbaar. Dit geldt ook voor vriendschappen, alleen als jullie geen gemeenschappelijke vrienden hebben zijn de vrienden ook niet zichtbaar voor je bewonderaar. Het is ook mogelijk om met mobiele nummer een account aan te maken.

Heb je eenmaal een account aangemaakt, dan gaat de app direct op zoek naar mogelijke matches in jouw omgeving. Dit gebeurt door middel van GPS.

Je kunt nu gelijk van start gaan met het keuren van je mogelijke matches, of eerst eens rustig je profiel en app-instellingen aanpassen. Druk in de app op het logo van Tinder voor de opties.

 

© PXimport

Profiel aanpassen

Door op profiel te drukken, kun je zien hoe andere mensen jou zien op Tinder. Niet geheel naar wens? Klik dan rechtsboven om naar de instellingen te gaan. Hier kun je onder meer de geslachtsinstellingen aanpassen, foto's kiezen en een stukje over jezelf schrijven.

App-instellingen

Om je zoekresultaten aan te passen, ga je naar app-instellingen. Hier kun je aangegeven of je op zoek bent naar mannen of vrouwen, in welke leeftijdscategorie en binnen welke afstand. Ook heb je hier de mogelijkheid je account te wissen.

Time to match

Alles ingesteld zoals je wilt? Dan kun je beginnen met keuren! Klik op de persoon om zijn/haar interesses te zien, meer foto's te openen en de gemeenschappelijk vrienden te ontdekken. Swipe naar links om af te wijzen, swipe naar rechts om goed te keuren. Als deze persoon jou ook liked, Bingo! Je hebt een match en kunt beginnen met praten.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000