Zo maak je een backup van je Facebook-gegevens

© PXimport

Zo maak je een backup van je Facebook-gegevens

Geplaatst: 26 juni 2017 - 03:10

Aangepast: 2 december 2022 - 21:59

Redactie

Facebook slaat een heleboel informatie over je op. Niet alleen de dingen die je zelf bewust op Facebook plaatst, zoals foto's, berichten op je tijdlijn, enzovoorts, maar bijvoorbeeld ook je IP-adres wanneer je in- en uitlogt, advertenties waar je op geklikt hebt, et cetera. Hier laten we zien hoe je deze data kunt downloaden en inzien.

Hoe langer en vaker je Facebook gebruikt, hoe meer data zich ophoopt. Denk hierbij aan de foto's en video's die je uploadt, statussen die je op je tijdlijn deelt, locaties waar je incheckt, vriendenlijsten, gekoppelde apps, enzovoorts.

Deze informatie staat echter niet bij elkaar, je kunt het op je Facebook-account alleen op verschillende plekken bekijken. Zo bevat je tijdlijn je status, foto's, video's en andere interacties. In je activiteitenlogboek kun je zien wat je allemaal gedaan hebt (uploads, vriendschapsverzoeken accepteren, je profielfoto wijzigen). En je conversaties worden opgeslagen in berichten.

Al deze dingen kun je heel eenvoudig in een aantal stappen downloaden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je je Facebook-account wilt sluiten of tijdelijk deactiveren.

Bovendien bevat het archief met je Facebook-gegevens data die je niet direct vanaf je Facebook-account kunt inzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan IP-adressen tijdens het inloggen, advertenties waar je op geklikt hebt, enzovoorts.

Welke gegevens zitten er in het archief?

Welke gegevens worden er precies in het archief dat je kunt downloaden opgeslagen? Het archief bevat veel informatie die ook te zien is in je account en activiteitlogboek, maar ook informatie die niet beschikbaar is wanneer je op je account inlogt, zoals advertenties waarop je geklikt hebt, IP-adressen die geregistreerd worden wanneer je op Facebook in- en uitlogt.

© PXimport

Een volledige, geheel up-to-date lijst kun je hier bekijken.

Je Facebook-gegevens downloaden

Als je je Facebook-gegevens wilt downloaden, hoef je alleen maar op je account in te loggen en naar Instellingen te gaan. Op de pagina Algemeen zie je onderaan de volgende link staan: Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens.

Als je hierop klikt, kom je op een pagina terecht waar je op Mijn archief starten kunt klikken om de download te starten. Hiervoor moet je om veiligheidsredenen opnieuw je wachtwoord invoeren. Vervolgens wordt je download gereedgemaakt door Facebook, en krijg je een e-mail met een downloadlink toegestuurd. Hiervoor wordt het e-mailadres gebruikt waarmee je op Facebook inlogt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000