Telegram verbetert groepsgesprekken met mentions

Het privacyvriendelijke WhatsApp-alternatief Telegram heeft een flinke verandering doorgevoerd in de groepschats. Je kunt nu berichten aan specifieke personen richten in een groepschat, en kun

Telegram wil vooral de structuur van groepsgesprekken overzichtelijker maken. Op dit moment is die nog te verwarrend, omdat er vaak gesprekken door elkaar heen lopen binnen een groepschat.

Mentions

Eén van de functies die Telegram daarom heeft toegevoegd is dat je nu 'mentions' kan doen, waarbij je een specifiek persoon in een groepschat kunt aanspreken. Als je een 'mention' stuurt naar een specifiek persoon, dan krijgt die een melding. Die komt zelfs binnen wanneer de persoon de groepschat op stil heeft gezet.

Gebruikersnaam

Het is ook mogelijk om meerdere personen tegelijk aan te spreken. De voorwaarde is wel dat de gebruiker daarvoor een gebruikersnaam heeft aangemaakt. Dat is een functie die Telegram een aantal maanden geleden doorvoerde.

Het wordt volgens Telegram ook makkelijker om in een groepsgesprek te navigeren. Als je tikt op een antwoord naar een specifiek persoon, dan scroll je automatisch omhoog naar het originele bericht.

Verwarrend

Volgens Telegram zijn groepsgesprekken al jaren hetzelfde en zit er weinig verandering meer in dergelijke apps. Toch, zegt het bedrijf, kan er nog veel veranderd worden om groepsgesprekken makkelijker te maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000