© PXimport

Roxio Creator 2012

Software

Geplaatst: 6 juni 2012 - 11:22

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Maikel Dijkhuizen

Roxio Creator is van oudsher een programma om cd's en dvd's mee te branden. Tegenwoordig behelst het softwarepakket veel meer dan dat. Zo kunt u onder meer foto's bewerken, back-ups maken, lp's digitaliseren en video's monteren. De makers brengen ieder jaar een nieuwe versie uit met verse functies. Vanzelfsprekend bevat Roxio Creator 2012 ook weer een aantal nieuwigheden.

De installatie van dit uitgebreide softwarepakket duurt vrij lang. De reden is hiervoor dat Roxio Creator eigenlijk uit verschillende programma's bestaat. U opent de programma's via menu Start of het centrale startvenster. Aan het startvenster hebben de ontwikkelaars niet gesleuteld, want die ziet er nog precies hetzelfde uit. U kiest met welke media u aan de slag wilt, waarna het softwarepakket relevante toepassingen voorschotelt. Een nieuwe mogelijkheid van Roxio Creator is dat u met het Engelstalige programma FaceFilter Studio 2 portretfoto's kunt bewerken. U werkt via enkele stappen simpel rimpels weg of u kiest voor een andere gelaatsuitdrukking. U selecteert bijvoorbeeld een vrolijk of droevig gezicht. De gereedschappen werken allemaal zonder problemen. Een minpunt is dat er voor FaceFilter Studio 2 een aparte installatie nodig is en een eigen serienummer. Bovendien is het vreemd dat u deze fotobewerker niet vanuit het startvenster kunt openen.

© PXimport

Met het programma FaceFilter Studio 2 bewerkt u gemakkelijk portretfoto's.

Video's

Op het gebied van video's is Roxio Creator 2012 uitgebreider vergeleken met zijn voorganger. Zo is het mogelijk om filmpjes te converteren naar formaten voor iOS en Android. Daarnaast zijn er acht natuureffecten aan de videobewerker toegevoegd, waaronder sneeuw, mist, regen en vuur. Verder hebt u keuze uit vijftig nummers voor achtergrondmuziek. Dat is bijvoorbeeld handig als u met een filmpje of een diavoorstelling bezig bent. U creëert desgewenst divx-video's van een hoge kwaliteit. Ook bestaande functies om 3D-video's te maken en filmpjes van internet te rippen, ontbreken niet. Nieuw is ten slotte ondersteuning voor Intel Sandy Bridge. Processors met deze technologie kunnen video's beter verwerken.

© PXimport

Aan de videobewerker van Roxio Creator 2012 zijn verschillende nieuwe effecten toegevoegd.

Uitbreidingen

Roxio Creator 2012 is tien euro goedkoper dan zijn voorganger. Niet gek voor zo'n uitgebreid multimediapakket! Er bestaat ook een Pro-versie, waarvoor u 79,99 euro betaalt. U hebt dan de beschikking over meer bewerkingsfuncties voor video en audio. Daarnaast kunt u schijven versleutelen en met herstelsoftware uw systeem repareren. Als u blu-rayschijven wilt branden, hebt u een speciale invoegtoepassing nodig van 15 euro. Het is logisch dat Roxio deze functie niet standaard heeft ingebouwd, aangezien relatief weinig pc-gebruikers een blu-ray-brander hebben. Roxio Creator is nog altijd een gebruiksvriendelijk softwarepakket met talloze mogelijkheden voor multimedialiefhebbers. De meegeleverde programma's werken allemaal prima en zijn simpel in gebruik. Wel zijn de verbeteringen ten opzichte van de vorige editie wat karig. Een upgrade is om die reden niet interessant.

© PXimport

U converteert een videobestand simpel naar een formaat die geschikt is voor een Android-smartphone.

Roxio Creator 2012

Prijs € 59,99; upgrade: € 39,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Intel Pentium 4 2GHz-processor, 1 GB RAM, 3 GB harde-schijfruimte, DirectX 9 compatibele grafische kaart met minimaal 1024 x 768 resolutie

Maker Rovi Corporation

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel mogelijkheden

Gebruiksvriendelijk

Portretfoto's bewerken

Lagere prijs

Minpunten

Tijdrovende installatie

Aparte installatie FaceFilter Studio 2

Weinig verbeteringen

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000