Als u uw computer een tijdje niet gebruikt terwijl hij aanstaat, worden allerlei programma’s op de achtergrond actief. De Norton 2010-beveiligingsproducten van Symantec voeren dan bijvoorbeeld een systeemscan uit. Dit kan als gevolg hebben dat de harde schijf niet ‘in slaap’ valt en permanent blijft ratelen.

Deze scanactie, die standaard wekelijks wordt uitgevoerd, kan in sommige gevallen erg lang door blijven gaan. Als u bijzonder veel bestanden op een doorsnee computer hebt staan, wordt de scan nooit in één keer afgerond als u de computer ’s nachts altijd netjes uitschakelt. Als het wel lukt om deze achtergrondscan volledig uit te voeren, is de week snel om en begint de scan opnieuw. Als u dit als storend ervaart, kunt u de actie uitschakelen. Open uw beveiligingsproduct door dubbel te klikken op het bijbehorende icoontje. Dit staat in uw systeemvak, naast het Windows-klokje. Klik achter Computer op Instellingen. Verander bij Computerscans / Scans bij inactiviteit de instelling in Uit. Uiteraard is het wel zinvol om uw computer af en toe volledig te laten onderzoeken op beveiligingsrisico’s. Dit doet u voortaan handmatig, door Norton te openen en onder Computer te klikken op Nu scannen.

© PXimport

De achtergrondscan van Norton 2010-producten kan eenvoudig worden uitgeschakeld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000