MAGIX Video deluxe MX Premium 18

© PXimport

MAGIX Video deluxe MX Premium 18

Geplaatst: 30 december 2011 - 11:49

Aangepast: 23 april 2024 - 07:58

Maikel Dijkhuizen

Video deluxe MX Premium 18 is een uitgebreid videobewerkingspakket van MAGIX. Wanneer u het leuk vindt om mooie films te maken met verrassende effecten, dan kunt u de aanschaf van deze videobewerker overwegen. Er zijn namelijk talloze gereedschappen voorhanden om uw zelfgemaakte opnamen te verfraaien. We zijn benieuwd welke functies de fabrikant ditmaal heeft toegevoegd.

Een beetje ervaring op het gebied van videobewerking is mooi meegenomen voordat u met dit programma aan de slag gaat. Deze videobewerker is bijzonder veelzijdig, waardoor een drukke gebruikersomgeving onvermijdelijk is. Beginners worden helaas niet op sleeptouw genomen met een wizard. Wel zijn er Nederlandstalige instructievideo's en een handleiding aanwezig, maar die moet u wel eerst zelf opzoeken. Als eerste is het zaak om mediabestanden in Video deluxe MX Premium te laden. Hiervoor gebruikt u de ingebouwde bestandsbrowser. U kunt ook filmpjes rechtstreeks overzetten van video-opnameapparatuur en fotocamera's. Alle gangbare video- en audioformaten worden ondersteund. Net als bij het kleine broertje Video Easy 3 HD ondervonden we problemen met sommige vob-bestanden. Vreemd, aangezien concurrent Premiere Elements zonder strubbelingen dezelfde testbestanden accepteert.

Veranderingen

Ten opzichte van de vorige versie heeft MAGIX behoorlijk wat vernieuwingen toegevoegd. Er zijn bijvoorbeeld meer menusjablonen waaruit u kunt kiezen. Daarnaast gebruikt u optioneel een filmsjabloon binnen het project. Op die manier voegt u eigen fragmenten aan een bepaald thema toe, bijvoorbeeld Drama, Actie, Huisdier of Reis. Ook het aanbod overgangen (met geluid) en speciale effecten is uitgebreid. Zo speelt u een bijzonder fragment in slow-motion af, zonder dat het beeld stottert. De nieuwe NewBlueFX Light Blends (overgangen) zien er weliswaar prachtig uit, maar zorgen ook voor hinderlijke haperingen in de voorbeeldweergave. Als u het project exporteert naar een filmbestand, lopen deze overgangen gelukkig wel vloeiend. Verder past u nu sneller beeldstabilisatie toe. Prettig is dat de ontwikkelaars ook onder de motorkap aan de software hebben gesleuteld. Het programma start voor een videobewerker erg snel op. Daarnaast maakt Video deluxe MX Premium voor bepaalde berekeningen gebruik van de grafische kaart, zodat de processor minder zwaar wordt belast. Ondanks laatstgenoemde maatregel, zijn de wachttijden over het algemeen nog vrij lang.

© PXimport

In versie 18 zijn er extra overgangen beschikbaar.

Conclusie

Dit programma bevat een gigantische hoeveelheid functies om een unieke film te creëren. U kunt zich dus flink uitleven! De Premium-versie bevat allerlei bonusprogramma's waarmee u onder meer speciale effecten en mooie lichtovergangen creëert. Hebt u geen behoefte aan extra software, dan kunt u ook uit de voeten met Video deluxe MX Plus 18 dat dertig euro minder kost.

© PXimport

Na de montage geeft u aan wat u met de film wilt doen.

MAGIX Video deluxe MX Premium 18

Prijs € 129,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 2GHz-processor (dualcore), 1 GB RAM, 4 GB harde-schijfruimte, minimale beeldschermresolutie 1024 x 768

Maker MAGIX AG

Oordeel 8/10

Pluspunten

Bonusprogramma's

Veel bewerkingsopties

Programma start snel op

Minpunten

Minder geschikt voor beginners

Problemen met vob-bestanden

Lange wachttijden

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten