Houd je pc op afstand schoon met CCleaner Cloud

© PXimport

Houd je pc op afstand schoon met CCleaner Cloud

Geplaatst: 2 maart 2016 - 09:01

Aangepast: 14 december 2022 - 12:09

Redactie

CCleaner is wellicht het bekendste programma om je pc op te schonen. CCleaner Cloud gaat nog een stapje verder. De dienst maakt het mogelijk om 'op afstand' computeronderhoud uit te voeren. Als je meer dan één computer hebt, kunnen we voorzichtig stellen dat CCleaner Cloud nu al onmisbaar is!

Stap 1: CCleaner Cloud

CCleaner Cloud bestaat uit twee delen: een CCleaner-client en een clouddienst. Kort door de bocht is het de bedoeling dat je de client installeert op je computers. Vervolgens kun je via je browser de programma's aansturen. CCleaner Cloud begint op www.ccleaner.com. Registreer je als nieuwe gebruiker en meld je aan. Klik op Add computer en kies Add this computer. Haal de download op van het client-programma en installeer het. Bevestig dat je de computer wilt toevoegen. Herhaal dit voor je andere computers. Met de gratis versie van CCleaner Cloud kun je maximaal drie computers toevoegen. Lees ook: 3 alternatieven voor CCleaner.

© PXimport

CCleaner Cloud bestaat uit een clouddienst in je browser en een client-programma op je computers.

Stap 2: Schoon op afstand

De snelste slag om je computers te ontdoen van overbodige bestanden werkt als volgt. Meld je aan bij www.ccleaner.com. Je vindt je computers in een lijst bij My computers. Selecteer je computers waarvan je de overbodige bestanden wilt opschonen en kies bij Actions voor Clean. CCleaner Cloud biedt ook de mogelijkheid om ander onderhoud uit te voeren. Kijk bijvoorbeeld bij Software / Installed software. Hier kun je programma's laten verwijderen. Bij Startup vind je alle programma's die automatisch starten en kun je aanpassingen aanbrengen in het opstartproces.

Stap 3: Ook Windows Updates!

Naast de gebruikelijke schoonmaakacties die je van CCleaner gewend was kun je met CCleaner Cloud ook op afstand zoeken naar Windows Updates. Dit onderdeel vind je bij Software / Windows update. Je krijgt een lijst met beschikbare updates voorgeschoteld en ziet of ze al geïnstalleerd zijn. Als dat niet het geval is kun je de updates op afstand laten downloaden en toepassen.

Naast de gratis versie van CCleaner Cloud zijn er diverse betaalde opties waarbij je meer computers kunt beheren. Ook zijn extra functies als defragmenteren op afstand (hoewel we dat vandaag de dag zelfs afraden) beschikbaar en kun je taken op afstand inplannen en automatiseren.

© PXimport

CCleaner Cloud kan ook Windows Updates controleren, ophalen, installeren en je systeem eventueel opnieuw opstarten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000