Hoe weet je wie je heeft ontvriend op Facebook?

© PXimport

Hoe weet je wie je heeft ontvriend op Facebook?

Geplaatst: 5 maart 2014 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Martin Gijzemijter

Een vriend kwijtraken op Facebook is geen ramp. Maar wat wél vervelend is, is dat je niet altijd weet wie op de ontvriend-knop heeft gedrukt. Zodra je weet wie, ben je waarschijnlijk niet onder de indruk, maar het niet weten is heel frustrerend. Gelukkig hoeft dat niet, dankzij Unfriend Notify.

Unfriend Notify downloaden

Unfriend Notify is een gratis extensie voor Chrome die je heel eenvoudig op de hoogte stelt van het feit dat iemand je heeft ontvriend, en belangrijker nog, wie dat heeft gedaan. Een paar maanden geleden was de extensie ook beschikbaar voor Firefox, maar om de een of andere reden is die versie niet meer beschikbaar.

Je downloadt Unfriend Notify voor Chrome door in Chrome te surfen naar de extensiepagina en te klikken op Gratis om de extensie te installeren. Klik vervolgens op Toevoegen om de extensie ook daadwerkelijk toe te voegen. Je hoeft Chrome niet opnieuw op te starten.

 

© PXimport

Unfriend Notify is een gratis extensie die je toont wie jou heeft ontvriend op Facebook.

Werken met Unfriend Notify

Wanneer je de extensie hebt geïnstalleerd, lijkt er weinig veranderd zodra je Facebook opent. Dat is goed, het betekent alleen maar dat de extensie weinig ingrijpend is, en alleen de kop opsteekt wanneer dit daadwerkelijk nodig is. Om gebruik te maken van Unfriend Notify, klik je op je profielpagina in Facebook en vervolgens op Vrienden.

Ook hier lijkt in eerste instantie niets veranderd, maar naast het kopje 'Vrienden' is er een nieuwe optie gekomen, genaamd 'Lost Friends'. Wanneer je hierop klikt zie je in één oogopslag welke vrienden hebben besloten om afscheid van je te nemen. Wanneer je nu op deze optie klikt, staat de teller nog op nul. Dat zegt helaas niet dat niemand op ontvrienden heeft geklikt, het is namelijk zo dat je vriendenlijst pas wordt bijgehouden vanaf het moment dat je de extensie gebruikt. Oftewel, installeren, en over een weekje nog eens kijken en hopen dat de teller dan nog steeds op nul staat.

 

© PXimport

In eerste instantie staat de teller op nul, maar vanaf nu worden ontvriend-acties bijgehouden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000