Zo zet je je Facebook-data over naar andere diensten

© PXimport

Zo zet je je Facebook-data over naar andere diensten

Software

Geplaatst: 18 september 2021 - 08:20

Aangepast: 14 december 2022 - 10:16

Justin Doornekamp

Facebook biedt de optie om een kopie van je gegevens over te zetten naar een andere dienst. Sinds kort kun je nog meer data overzetten naar maar liefst negen platformen.

Facebook biedt al lange tijd de mogelijkheid om je gegevens te downloaden. Via deze pagina kun je een kopie maken van onder meer je opgeslagen items, chatberichten, recensies en opmerkingen of reacties. Kies een periode waarover je de gegevens wilt downloaden en klik op Bestand maken. Er wordt dan een HTML- of JSON-bestand opgeslagen op je computer. Op deze pagina krijg je een overzicht van je recente gegevens.

Het is ook mogelijk om een kopie van je gegevens over te zetten naar een andere dienst, bijvoorbeeld naar WordPress, Dropbox, Google Foto’s, Google Documenten of Blogger. Sinds kort kun je ook opkomende evenementen overzetten naar Google Agenda. Heb je op Facebook aangegeven dat je naar een bepaald evenement gaat, dan zie je dit direct in je agenda staan. Wel zo handig!

Zo doe je dat

Ga naar deze pagina en kies de dienst waarnaar je je gegevens wilt overzetten. Klik dan op Volgende stap. Afhankelijk van je keuze kun je selecteren waar je precies een kopie van wilt maken. Voor WordPress kunnen dit bijvoorbeeld al je berichten of bepaalde notities zijn, voor Google Foto’s al je foto’s of bepaalde fotoalbums.  

© PXimport

Stel je wilt foto’s kopiëren naar Google Foto’s. Kies bijvoorbeeld voor Al je foto’s en vervolgens op Volgende stap. Druk op Koppelen en overdracht starten, waarna je moet inloggen op je Google-account. Geef Facebook toestemming om je gegevens over te mogen zetten en tik op Doorgaan. Vervolgens zie je dat Facebook bezig is met het overzetten van de gegevens. Dit kan een paar minuten duren. Je kunt de pagina gewoon afsluiten: de foto’s worden dan op de achtergrond overgezet en je krijgt via Facebook een melding als de overdracht is voltooid.

© PXimport

In de afgelopen weken heeft Facebook de overdrachtstool aanzienlijk verbeterd. Zo kun je je gegevens naar steeds meer diensten overzetten, maar zie je tijdens het overzetten inmiddels ook de status van elke overdracht en is het mogelijk geworden om in één keer gegevens over te zetten naar meerdere diensten. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000