Helpdesk: Geblokkeerde bestanden wissen of verplaatsen

Vraag van een lezer: Ik kan een (sub)map in mijn mailprogramma Thunderbird niet verwijderen. Ik kan de inhoud wel wissen, de map zelf niet. Wat ik ook probeer (de del-knop, het rode kruis, de rechtermuisknop, verslepen naar de prullenbak enzovoort), het lukt me niet. Ik gebruik Windows XP SP3. Weet u een oplossing?

Ons antwoord: Sommige bestanden en mappen worden door Windows geblokkeerd. Dit wordt meestal veroorzaakt omdat een programma gebruikmaakt van een of meerdere bestanden. Dit is eenvoudig op te lossen met een programma als Unlocker. Unlocker laat u zien welke programma’s of processen bezig zijn met een bestand of map. Vervolgens kunt u vragen om het bestand – of de map - vrij te geven, waarna u het vervolgens kunt wissen of verplaatsen. Als dit niet lukt, kunt u opdracht geven om dit te doen bij de volgende herstart van Windows.

Let op: hulpprogramma’s als Unlocker zijn in staat om essentiële systeembestanden te verwijderen of verplaatsen. Het is af te raden om bestanden en mappen te verplaatsen of wissen waarvan u niet honderd procent zeker bent wat de gevolgen zullen zijn. Het foutief wissen van systeembestanden kan een negatieve invloed hebben op de stabiliteit van uw computer.

© PXimport

Dankzij hulpprogramma’s als Unlocker kunt u geblokkeerde of beveiligde bestanden verplaatsen en zelfs wissen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000