Handige apps voor vervelende administratie-klusjes

© PXimport

Handige apps voor vervelende administratie-klusjes

Geplaatst: 3 april 2018 - 04:49

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Stefanie Katzenbauer

Smartphones zijn er om het leven makkelijker te maken. Zo zijn er een hoop klusjes die je inmiddels op je telefoon kan afschuiven. De onderstaande handige apps maken het (werkende) leven een stuk eenvoudiger!

Geniusscan – werkelijk geniaal

Deze app heeft al menig student het leven gered maar is eigenlijk voor iedereen een aanrader. Met Geniusscan maak je foto’s van bijvoorbeeld pagina’s in een boek of van een document en de app zet deze foto’s automatisch om in een PDF-bestand. Je kan ervoor kiezen om maar één foto te veranderen naar PDF of om bijvoorbeeld een hele reeks pagina’s te maken. Vervolgens kan je ervoor kiezen de foto’s te bewerken als zwart-witbestand of om ze in kleur te laten. Dat laatste is bijvoorbeeld handig als je voor de zoveelste keer een kopie van je ID/paspoort ergens naar op moet sturen. Dit kan makkelijk via de app door in het bestand op de deelknop te drukken en het document te delen op de manier die jouw voorkeur heeft.

Android / iOS

© CIDimport

EasyBib – maakt jouw bronnotatie

© CIDimport

Stel je hebt een productieve dag in de bibliotheek gepland of je struint rond in de boekwinkel en je wil graag van dat ene boek een bronverwijzing hebben, dan is EasyBib de app waarvan je gaat huilen van geluk, want bronverwijzingen maken is voor niemand leuk. Scan eenvoudigweg de streepjescode van het boek of vul handmatig de titel in. Rechtsboven in de app kies je voor je gewenste verwijzing stijl en EasyBib doet de rest. Ook erg fijn: je kan EasyBib ook gebruiken voor verwijzingen naar andere bronnen zoals kranten, tijdschriften en films. 

Android / iOS

Microsoft Translator – nooit meer een taalbarrière

Deze app kan via spraak, tekst en foto teksten voor je vertalen. Zo kun je in het Nederlands de vraag stellen ‘hoe gaat het met je?’ en beantwoordt je Spaanse vriend of vriendin je vraag in eigen moedertaal, die vervolgens weer voor jou naar het Nederlands wordt vertaald.

Heb je een boek in een taal die je niet begrijpt? Maak een foto van de pagina en Microsoft translator maakt het leesbaar. Verwacht trouwens bij deze app geen vloeiende zinnen. De Nederlandse zin ‘hoe gaat het vandaag?’ wordt in het Engels alsnog als ‘how goes it today?’ vertaald. 

Android / iOS

© CIDimport

Forest – blijf gefocust, plant een boom

© CIDimport

Natuurlijk is het ook heel verleidelijk om constant op je telefoon te kijken. Een goede app die dit tegengaat is de Forest app. Hier stel je een tijd in door aan de cirkel te draaien. Hoe langer je gefocust blijft, hoe groter de boom wordt die in deze tijd groeit. Ontgrendel je je telefoon echter voordat de ingestelde tijd voorbij is, dan sterft je plant. Als je lang genoeg en vaak genoeg deze app gebruikt om geconcentreerd te werken, spaar je punten waardoor je ook andere plantjes kan groeien. Elke dag krijg je een overzicht van het bos dat die dag door jouw concentratie ontstaan is. De dode bomen en planten die ertussen staan zorgen de volgende keer echt wel ervoor dat je je concentratie behoudt. 

Android / iOS


Our Groceries – Boodschappen en to do lijstjes delen

Bij Our Groceries maak je een account aan die je vervolgens kan delen met een aantal mensen. In deze app kan je meerdere lijstjes maken om je boodschappen bij te houden. Als je je partner langs de winkel stuurt krijg jij live te zien wanneer er iets afgevinkt wordt. Dit werkt natuurlijk ook voor to do lijstjes zoals (huishoudelijke) klusjes.

Android / iOS

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000