Google TV volgend jaar op helft van de televisies

Eric Schmidt, een van de directieleden van Google, doet aan wishful thinking. Zo zou midden 2012 de helft van de nieuwe televisies voorzien zijn van Google TV.

Schmidt zei dit tijdens de Le Web-conferentie in Parijs. Hij verwacht dat de slimme internet-televisies volgend jaar gaan doorbreken. Google TV zal net als Android gratis en opensource blijven. Google zal de Google TV-dienst in de loop van volgend jaar ook in Europa introduceren.

Google introduceerde Google TV vorig jaar in de Verenigde Staten. Dit bleek echter geen groot succes. Nu zegt Schmidt dat het een bèta-versie betreft. Waarschijnlijk denken hardwarepartners als Logitech daar anders over. Logitech dat flink had ingezet op het aan de man brengen van losse Google TV-kasjes, heeft dankzij het floppen van Google TV daar zwaar verlies op geleden en heeft ondertussen aangekondigd met de Google TV-producten te stoppen.

Als Schmidt gelijk wil krijgen zal Google de tv-fabrikanten er wel van moeten overtuigen dat ze de Google TV-hardware moeten inbouwen. Samsung heeft bijvoorbeeld ondertussen al veel succes met zijn eigen Smart-tv-toepassing, waar al duizenden apps voor verkrijgbaar zijn.

De ervaring met eerder televisie-initiatieven leert, dat het in Nederland nog wel eens moeilijk kan worden om de medewerking van de lokale zenders te krijgen. Het succes van Google TV staat of valt bij de beschikbaarheid van het lokale televisieaanbod. De extra toeters en bellen via apps kunnen het product niet dragen, zo blijkt uit de ervaringen van Google TV in de VS.

Zie Schmidt in onderstaande video:

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000