Dit spel bewijst dat de iPhone en iPad volwaardige gamehandhelds zijn

© CIDimport

Dit spel bewijst dat de iPhone en iPad volwaardige gamehandhelds zijn

Software

Geplaatst: 1 september 2011 - 08:06

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie

Het eerste dat opvalt als je Dead Space opstart, is de minimalistische interface die ook in de iPhone- en iPad-versie bewaard is gebleven.

Er staan dan ook geen health-balkjes of nummertjes in beeld, zodat het scherm lekker leeg oogt. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte op het scherm is voor de bijzonder fraaie graphics. Dead Space Mobile bevat een aparte verhaallijn die zich tussen deel 1 en deel 2 afspeelt. Het is echter niet noodzakelijk om de andere delen te spelen om het verhaal te begrijpen.

Je speelt een personage dat alleen bekend staat onder de codenaam Vandal. Door een mysterieuze kerkgemeenschap word je op een nog mysterieuzere missie gestuurd in een ondergronds gangencomplex. Al snel kom je er achter dat deze kerk misschien toch niet het beste met je voor heeft en zal je voor je leven moeten vechten (en rennen) om aan de hordes Necromorphs te ontkomen.

Niet voor in de trein

De typerende beangstigende sfeer is uiteraard in de iPhone- en iPad-versie aanwezig. Ook het geluid helpt goed mee om je in de goede sfeer te brengen. De achtergrondgeluiden zijn behoorlijk onheilspellend en de voice acting is goed gedaan. Het is wel aan te raden om Dead Space Mobile met headphones op te spelen. Bovendien is het misschien niet het meest geschikte spel voor in de trein, aangezien je regelmatig verschrikt op zal springen als er opeens een monster in beeld verschijnt.

Het spel bestuur je door je vinger op elke wille-keurige plek op het scherm neer te zetten en te bewegen. Om te lopen beweeg je jouw vinger over de linkerkant van het scherm en om te richten over de rechterkant. Schieten doe je door op het scherm te tikken. Deze besturing is even simpel als doeltreff end en werkt een stuk beter dan een on-screen pookje dat het halve scherm inneemt. Sommige wapens hebben een secundaire functie die je activeert door de iPhone of iPad te kantelen. Dit werkt helaas niet altijd even soepel, maar je zal hierdoor nooit echt in de problemen komen.

Kortom

De mobiele versie van Dead Space is een van de beste en engste shooters op de iPhone en iPad. De besturing is perfect en het feit dat deze versie een geheel eigen verhaal heeft, maakt hem zelfs voor gamers die Dead Space 1 en 2 al hebben gespeeld de moeite waard. Dit spel bewijst dat de iPhone en iPad volwaardige gamehandhelds zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000