Corrupt geraakte bestanden komen gelukkig niet vaak meer voor, maar als het voorkomt, dan is het meestal net bij belangrijke documenten. In veel gevallen valt er echter nog best wat te redden. Met het programma Damaged DOCX2TXT is het mogelijk om niet-beschadigde delen uit een corrupt docx-bestand te halen.

Download het programma van Damaged DOCX2TXT en sla het op uw harde schijf op. Pak het vervolgens uit. Er is geen installatie nodig, dus plaats de hele map op een handige plaats, bijvoorbeeld C:\program files\Docx2txt en maak op uw bureaublad een snelkoppeling naar het bestand damageddocx2txt.exe. Start het vervolgens. Na een paar seconden verschijnt er een Dos-venster, gevolgd door een nieuw venster met een witte achtergrond. Zelfs op een krachtige computer kan het een paar seconden duren voor dit scherm verschijnt, dus wacht geduldig. Klik vervolgens op File, blader naar het corrupte bestand en open het. Dikke kans dat u nu een heleboel foutmeldingen ziet in het Dos-venster, maar die kunt u negeren. In het hoofdscherm verschijnt de tekst die teruggehaald kan worden. Selecteer en kopieer deze door op Ctrl+C te drukken en plak de tekst vervolgens met Ctrl+V in een nieuw document. In de meeste gevallen kunt u veel tekst terughalen.

© PXimport

Negeer alle foutmeldingen in het Dos-venster; in het witte scherm komt de tekst te staan die teruggehaald kan worden.

© PXimport

Damaged DOCX2TXT 1.03b

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,1 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000