U hebt gigabytes aan foto's. Een verzameling waarin u ondertussen de weg volledig kwijt bent geraakt dankzij onlogische namen en wellicht nog onlogischere mappenstructuren. Klinkt dit bekend? Maak de boel weer op orde met Cam2PC.

Cam2pc Free is een gestripte versie van het betaalde Cam2pc. Het pakket is ontwikkeld om op een eenvoudige manier uw foto's van uw camera af te halen en op uw harde schijf op te slaan. Veel meer dan dat doet de freewareversie niet. De functionaliteit is niet veel groter dan de standaardmogelijkheden van de fotoverkenner in Windows Vista. Toch heeft het pakket enkele gereedschappen die in sommige gevallen bijzonder handig kunnen zijn. Zo kunt u met het pakket batchconversies uitvoeren op groepen foto's en daarbij de bestandsnaam, het bestandsformaat en de afmetingen in één keer aanpassen. Dit kan in sommige gevallen nogal wat tijd uitsparen. Verder is de functionaliteit beperkt. Het maken van albums en het uploaden van foto's naar het web is niet mogelijk met de freewareversie en u kunt met het pakket geen foto's aanpassen. Filters zitten er ook niet in.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • makkelijk in gebruik

  • handige batchconversies

  • beperkte functionaliteit

  • voor Vista gebruikers niet interessant

Ondanks zijn beperkte nut is Cam2PC Fee wel erg handig in gebruik, en snel. Als u geen Windows Vista gebruikt, maar Windows XP, kan dit pakket een mooie uitbreiding zijn om door uw collectie te snuffelen.

<td >Omvang<td >6 MB<td >Downloadversie beschikbaar<td >ja<td >Demoversie beschikbaar<td >ja<td >Processor (minimaal benodigd)<td >Intel Pentium 4<td >Hoeveelheid RAM (minimaal benodigd)<td >256<td >Besturingssysteem (minimaal benodigd)<td >Windows VistaWindows XP

4,0

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten