Bing foto-widget offline na aanklacht

De Bing Image Widget is offline gehaald, nadat Microsoft is aangeklaagd door fotobureau Getty Images. De bètasoftware zou ‘massale’ inbreuk maken op fotorechten. De verwijdering “is tijdelijk”.

Microsoft erkent met het offline halen van de afbeeldingswidget níet dat in de fout zit. De Bing-tool geeft websites de mogelijkheid om collages en slideshows te embedden van beeldmateriaal dat is vergaard middels zoekresultaten. Daaronder ook foto’s waar Getty de rechten op bezit.


‘Mooi en inbreukmakend’

Afgelopen week heeft het fotobureau Microsoft voor de rechter gedaagd in New York. In de aanklacht stelt Getty dat de “mooie, configureerbare beeld-galleries en slideshows” over het algemeen bestaan uit auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dat betreft overigens niet alleen beeld van Getty, aldus de aanklacht.


Microsoft heeft van de rechtbank net voor het weekend de deadline gekregen om uiterlijk volgende week woensdag (17 september) aan te tonen waarom het geen (voorlopig) verbod opgelegd zou moeten krijgen. Een expliciete licentie voor het omstreden embedgebruik zou een dergelijk verbod natuurlijk overbodig maken. Het offline halen van de eind augustus uitgebrachte foto-widget zou dienen om tijd te hebben voor gesprekken met Getty Images en om hun zorgen beter te begrijpen, meldt PC World.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000