Bedrijven willen geen Windows 8, werknemers wel

Organisaties laten Windows 8 voor wat het is en migreren vanaf Windows XP nog altijd vrolijk naar Windows 7. Werknemers prefereren echter, enigszins verrassend, Windows 8 boven Windows 7 op hun werk-pc.

 

Het respectabele onderzoeksbureau Forrester heeft onderzocht hoe bedrijven en verschillende groepen werknemers tegenover de implementatie van verschillende Windows-versies staan. Het onderzoek werd verricht in de Verenigde Staten en Europa.

Van XP naar 7

Het analistenbureau concludeert dat bedrijven geen vertrouwen hebben in Windows 8 en dat ze vooral hard aan de slag zijn om naar Windows 7 te migreren. Veel bedrijven gebruiken nog altijd Windows XP, maar dat besturingssysteem wordt vanaf 8 april 2014 niet meer ondersteund door Microsoft. Opvallend is dat de werknemers zelf liever naar Windows 8 verhuizen. Als de cultuur van het meebrengen van eigen apparaten naar het werk standhoudt, zullen er ook meer Windows-tablets en Windows Phones naar het werk meegenomen worden. Aangezien Windows 8 op de werk-pc fijner samenwerkt met die apparaten, kan het blijven steken bij Windows 7 nog wel eens voor de nodige irritatie en problemen zorgen.

Cijfers

Momenteel staat Windows 7 op 48 procent van de pc’s binnen organisaties. Van de bedrijven geeft 76 procent aan dat ze van plan zijn nieuwe pc’s met Windows 7 uit te rusten en niet met Windows 8. De interesse in Windows 8 is bij de bedrijven in de Verenigde Staten en Europa nog niet eens de helft van het niveau van de interesse voor Windows 7 toen het uitkwam.

Werknemers zelf hebben echter over het algemeen liever Windows 8 op de werk-pc, iets dat Forrester niet zag aankomen. Er deden 10.000 werknemers mee aan het onderzoek van Forrester, waarvan 38 procent liever Windows 8 heeft. Van de geïnterviewde medewerkersheeft 35 procent een voorkeur voor Windows 7. Bovendien is het gat tussen de populariteit van iOS of Windows 8 op een tablet kleiner dat je misschien zou verwachten. Eén op de vijf werknemers prefereert Windows 8 op een tablet, waar 26 procent liever iOS lust.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000