Anonymous opent cyberaanval op Ku Klux Klan

Hackersgroepering Anonymous heeft de aanval geopend op de Ku Klux Klan, door een website van de racistische organisatie offline te halen en twee Twitteraccounts over te nemen.

De in witte gewaden-gehulde leden van de Ku Klux Klan dreigden vredige protesten te verstoren rond de veroordeling van een blanke politieagent, die in augustus een onbewapende, donkere tiener dood schoot in de Amerikaanse stad Ferguson.

Anonymous tracht nu een stokje te steken voor de KKK-plannen. Hoewel de hackersgroep vaak genoeg 'voor de lol' websites offline trekt, is er nu een nobeler doel voor ogen.

Nobel streven

"De reden van deze operatie is het brengen van vrijheid, respect, en het stoppen van racisme en geweld," zo plaatst de groep op het overgenomen Twitterprofiel van de lokale KKK-tak. Deze toont nu onder meer een banner met het bekende Anonymous-logo.

Overigens blijft het daar niet bij. Een woordvoerder van Anonymous laat aan website The Enquirer weten dat 'elke KKK-site die gevonden wordt, offline wordt gehaald' en dat ze zoveel mogelijk leden van de organisatie gaan ontmaskeren. Die operatie heeft de hashtag #HoodsOff meegekregen.

"We willen garanderen dat de protestanten geen geweld wordt aangedaan, ookal moeten we KKK-websites maanden offline houden," aldus de woordvoerder. "Ze hadden ons kunnen zien aankomen."

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000