Acronis True Image 2015 - Geen back-up? Geen excuus!

© PXimport

Acronis True Image 2015 - Geen back-up? Geen excuus!

Geplaatst: 8 juli 2015 - 04:14

Aangepast: 14 december 2022 - 15:25

Edmond Varwijk

True Image is een compact, maar zeer veelzijdig back-upprogramma. Je kunt er losse bestanden en mappen mee back-uppen en herstellen, maar in geval van nood ook je hele computer of Mac inclusief besturingssysteem, applicaties en configuratie.

Voor het niet maken van een back-up is eigenlijk geen excuus, maar voldoen standaardfuncties als Bestandsgeschiedenis (pc) of Time Machine (Mac) niet, dan is True Image een goede keuze. Acronis heeft in de 2015-versie de interface radicaal opgeruimd. De mooie nieuwe interface zorgt dat het maken en terugzetten van een back-up heel aanschouwelijk en begrijpelijk is. Het enige minpunt is dat ook herstel van bestanden onder het kopje Back-up maken valt, maar verder niets dan lof. Extra opties zijn nu voor alle soorten back-ups gelijk en altijd op dezelfde manier te configureren. Denk aan: statusmeldingen per e-mail ontvangen, de back-up versleutelen en het automatiseren van de back-ups.

Wel zijn er verschillen tussen de versies voor pc en Mac: zo is de Mac-versie niet Nederlandstalig en ontbreken extra's zoals het klonen van een harde schijf en het gebruik van de Acronis Secure Zone. Het grootste verschil is dat True Image voor Mac alleen de hele Mac back-upt, losse partities, mappen of bestanden back-uppen is niet mogelijk. Op zowel Windows als OS X kun je met Acronis een opstart-dvd of usb-stick maken om daarmee de pc of Mac herstellen wanneer die niet meer wil opstarten.

© PXimport

Het nieuwe uiterlijk van True Image is erg gebruiksvriendelijk.

Cloud

Je kunt back-ups maken op een andere partitie, schijf, externe schijf, een NAS en de Acronis Cloud. Een back-up maken in de cloud is trager, maar verder zijn alle opties gelijk inclusief versleuteling. Herstel van bestanden uit de cloud gaat gewoon via True Image, maar je kunt ook altijd via de browser of één van de Acronis-apps voor iOS en Android bij de bestanden. Je kiest zelf of jouw cloudback-up in Frankrijk, Duitsland, Japan, Rusland, de VS of Singapore wordt bewaard. Zwitserland (de thuisbasis van Acronis) ontbreekt vreemd genoeg. Cloudopslag moet je er los bijkopen, True Image Unlimited met onbeperkte opslag als jaarabonnement kan dan een interessant alternatief zijn. Andere cloudproviders zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive worden helaas niet ondersteund.

Conclusie

True Image 2015 is iets sneller dan zijn voorganger maar verdere verbeteringen zijn zeer beperkt. Toch bevelen we het programma van harte aan dankzij de nieuwe gebruikersinterface dat echt zorgt dat er geen excuus meer is voor het niet hebben van een back-up. Universal Restore voor systeemherstel naar andere hardware zoals een nieuwe pc is nu standaard en geen los te kopen add-on meer zoals bij vorige versies.

© PXimport

De Mac-versie is behalve Engelstalig ook minder uitgebreid.

Meer lezen?

Hoe pak je back-uppen nou het slimste aan? Op onze website lees je 15 praktische tips.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Gebruiksgemak

Back-up bestanden en mappen

Systeemherstel

Onbeperkte cloudopslag bij Unlimited

Minpunten

Standaard geen cloudopslag

Mac-versie minder uitgebreid

Prijs

Conclusie

Acronis True Image 2015 ----------------------- **Prijs** € 49,95 (1 pc of Mac); € 79,95 (3 pc's of Macs); € 99,95 (1 pc of Mac met 1 jaar onbeperkte online opslag en upgrade naar nieuwe versies); € 169,95 (3 pc's of Macs met 1 jaar onbeperkte online opslag en upgrade naar nieuwe versies) **Taal** Nederlands, Engels **OS** Windows; OS X **Website** [www.acronis.nl](http://www.acronis.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000