XS4ALL en Ziggo weer voor de rechter gedaagd door BREIN

© PXimport

XS4ALL en Ziggo weer voor de rechter gedaagd door BREIN

Netwerk

Geplaatst: 23 juni 2014 - 07:10

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie

Zoals verwacht laat BREIN het er niet bij zitten en gaat in cassatie tegen het vonnis van de Hoge Raad. BREIN wil dat XS4ALL en Ziggo stoppen met het doorgeven van The Pirate Bay.

De Stichting BREIN zet de cassatiezaak in de strijd tegen XS4ALL en Ziggo wegens het niet blokkeren van The Pirate Bay voort. BREIN wil dat de uitspraak van het Gerechtshof, waarin de rechter bepaalde dat Ziggo en XS4ALL hun blokkade op The Pirate Bay mochten opheffen, van tafel gaat. Mocht de Hoge Raad BREIN gelijk geven en de uitspraak van het Hof vernietigen, moet de langslepende zaak opnieuw worden behandeld door het Hof.

Vier jaar durende strijd gaat voort

BREIN en XS4All steggelen al vier jaar over het blokkeren van The Pirate Bay. BREIN wil dat de providers websites en IP-adressen blokkeren waarvan The Pirate Bay gebruik maakt, maar XS4ALL en Ziggo hebben aangevoerd dat een dergelijke blokkade helemaal niet effectief is.

Tot die conclusie kwam het Hof ook. Daarmee werd een eerder oordeel van de rechtbank vernietigd.

XS4ALL heeft tot 5 september

De dagvaarding van BREIN voor de cassatiezaak kwam eind april binnen bij XS4ALL, zo meldt de internetprovider zelf. XS4ALL heeft nu tot 5 september de tijd heeft op daarop een zo geheten conclusie van antwoord in te dienen.

Nadat het Hof in het voordeel van XS4ALL en Ziggo besloot, stopte BREIN op dat punt de lopende juridische procedures tegen andere providers, zoals KPN, UPC en Tele2. Bij een eventuele winst voor de Hoge Raad worden ook die zaken weer opgepikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000