De 7 beste kerstfilms op Netflix

© PXimport

De 7 beste kerstfilms op Netflix

Geplaatst: 18 december 2019 - 04:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Stefanie Katzenbauer

Heb je geen idee waar je je tijd mee moet besteden tijdens deze regenachtige decemberdagen? Gelukkig heeft Netflix altijd een antwoord op verveling. Dit keer is dat kerstfilms op Netflix, om alvast in de stemming voor de feestdagen te komen. Dit zijn de 7 beste kerstfilms op Netflix.

A Christmas Prince

Met de drie films die onder ‘A Christmas Prince’ vallen, kun je je geluk niet op als mierzoete kerstfilms jouw ding zijn. Deze films hebben het namelijk allemaal: sprookjesachtige filmlocaties, een kasteel, een prins, een prinses, grote jurken en alles wat je je rond kersttijd maar wensen kunt. Dus kun jij wel een (over)dosis kerstsferen gebruiken? Ga er dan goed voor zitten en kijk eerst A Christmas Prince, dan A Christmas Prince: the Royal Wedding en sluit af met A Christmas Prince: The Royal Baby.

Elf

Elf is een van die klassieke kerstfilms die je natuurlijk niet mag missen tijdens de feestdagen. In deze komische film met Will Ferrel komt de elf Buddy erachter dat hij een mens is, en geen echte kerstelf zoals hij altijd gedacht heeft. Hij besluit daarom om de mensenwereld te gaan ontdekken en gaat op pad naar New York. Dat levert natuurlijk hilarische situaties op met de immer positieve en feestelijke Buddy.

Klaus

Klaus is een Netflix original die een bekende kerstlegende herverteld. In deze film zien we hoe een vriendschap ontstaat tussen een postbode die noodgedwongen op de ijzige Noordpool moet werken en, je raadt het al, de kerstman. De postbode biedt aan om al het speelgoed dat de kerstman maakt, gratis voor hem te bezorgen bij kinderen die wel iets leuks verdiend hebben. Dit spreekt zich natuurlijk rond en al snel zijn alle kinderen op de hoogte van de lieve diensten van meneer Klaus.

Love Actually

Love Actually is (onbedoeld) een van de klassieke kerstfilms geworden die iedereen rond de feestdagen nog eens opzet. Het vertelt de verhalen van meerdere gezinnen en mensen en laat zien hoe die allemaal met elkaar verbonden zijn. Natuurlijk speelt liefde en de kerstgedachte een grote rol in deze romantische kerstfilm.

Hjem til Jul

Hjem til Jul vertelt het bekende verhaal van de single struggles met de feestdagen. Alle nieuwsgierige familieleden vragen Johanne jaar in jaar uit wanneer ze nu eindelijk met een partner thuiskomt. Op een (kerst)dag is ze het zo beu, dat ze besluit te liegen over het feit dat ze een vriend heeft. Dan komt natuurlijk de uitdaging om voor kerst ook daadwerkelijk een man te vinden die haar naar het kerstdiner kan vergezellen.

Rise of the Guardians

Rise of the Guardians is niet per se een kerstfilm, maar draait eigenlijk om alle feestdagen. Steeds minder kinderen geloven in deze film nog in de magie van de kerstman, de paashaas of de zandman. Dat komt deze feestelijke giganten natuurlijk niet ten goede. Ze moeten een plan bedenken om de kinderen weer te laten geloven in hun bestaan.

Our Souls at Night

Ook Our Souls at Night is geen kerstfilm maar is wel een film met een prachtige boodschap en een hartverwarmend onderwerp dat zeker in de kerstgedachte geen kwaad kan. Our Souls at Night volgt een oudere man en een oudere vrouw die allebei hun partner verloren zijn. Na jarenlang met iemand naast zich geslapen te hebben, slaat de eenzaamheid toe nu ze alleen zijn. Daarom besluiten ze elkaar op te zoeken en troost te vinden in elkaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000