Rotatieknop iPad wordt muteknop in iOS 4.2

De rotatieknop op de iPad die voorheen werd gebruikt om het scherm in landschap- of portretweergave te vergrendelen is voortaan te gebruiken als muteknop. De knop was in de eerste beta van iOS 4.2 al veranderd. Steve Jobs heeft nu via de mail aan lezer Robert van href="http://www.9to5mac.com/31982/jobs-there-wont-be-a-mute-switch-becomes-an-orientation-lock-option-for-ipad">9to5Mac</a> bevestigd dat Apple niet van plan is de knop terug te veranderen.

In het oorspronkelijk ontwerp van de iPad was de knop bedoeld als muteknop. Dit werd later echter veranderd in een knop waarmee je de landschap- of portretweergave kon vast zetten. Het blijft via de software overigens mogelijk om dit te doen. Hiervoor moet je twee keer op de homeknop klikken waarna een dock verschijnt. Door dit dock naar links te swipen en dubbel te klikken op de meest rechter knop wordt de optie geactiveerd. iOS 4.2 moet in november geïntroduceerd worden en is geschikt voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000