Batterij iPhone gaat langer mee door iOS 4.2

href="http://macworld.nl/a/53157822/ios-4-2-beschikbaar.html" target="_blank">iOS 4.2</a> voorziet de iPhone van Network Controlled Fast Dormancy (NCFD), een technologie die zorgt voor een beter ontvangst en langere batterijtijd. Dit meldt <a href="http://w3.nokiasiemensnetworks.com/nl/" target="_blank">Nokia Siemens Networks</a> in een <a href="http://blogs.nokiasiemensnetworks.com/news/2010/11/30/new-iphone-os-supports-our-network-technology-to-boost-smartphone-performance/" target="_blank">blogpost</a>. Door NCFD wordt de iPhone in intermediate state geplaatst, een stand die tussen aan en uit inzit. Hierdoor kan het toestel sneller verbinding krijgen met het netwerk, moet de communicatie met het telecomnetwerk efficiënter verlopen en gaat de batterij langer mee.

Zonder NCFD wordt een telefoon automatisch in inactieve stand gezet zodra het toestel niet meer communiceert met een netwerk. Dit heeft als gevolg dat de batterij minder wordt belast. Bij huidige toestellen, die vaak continu gegevens uitwisselen, is dit echter niet efficiënt, aangezien het toestel continu overschakelt tussen actieve en inactieve stand en het telecomnetwerk hierdoor onnodig belast.

NCFD moet er daarnaast voor zorgen dat de batterij van een toestel langer mee gaat dan bij een toestel zonder de technologie. Ook kan de techniek zelf bepalen welke telefoonmasten op dat moment het minst worden belast en deze mast in gebruik nemen. Hierdoor worden opstoppingen op het telecomnetwerk voorkomen.

Ondanks dat NCFD door Nokia Siemens Networks is ontwikkeld was het bedrijf niet op de hoogte van het feit dat Apple de iPhone heeft uitgerust met de technologie. Tijdens het testen van het bedrijf kwam het bedrijf tot deze conclusie.

De technologie kan overigens alleen worden ingezet als het netwerk van de telecomprovider NCFD ondersteund. Het is voor de meeste Nederlandse provider die de iPhone leveren, T-Mobile, KPN, Vodafone, Telfort, Hi en MTV Mobile, onduidelijk of zij de technologie ondersteunen. Wel geeft NOS-nieuwslezer Rachid Finge via Twitter aan dat Vodafone de technologie ondersteund.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000