Razer Blade Stealth Ultrabook te koppelen aan externe videokaart

Razer kondigt tijdens CES 2016 een gaminglaptop aan die niet puur afhankelijk is van zijn ingebouwde videokaart voor het afspelen van games. De Razer Blade Stealth Ultrabook is aan een dockingstation te koppelen, waar een externe (krachtigere) videokaart in past. Voor als je net even wat meer power nodig hebt.

Het station in kwestie heet de Razer Core en is los verkrijgbaar. Je sluit 'm op de Blade Stealth Ultrabook aan via de thunderbolt 3-aansluiting. Een prijs en releasedatum voor het dockingstation is nog niet gegeven.

De laptop zelf is vanaf februari verkrijgbaar en is op z'n goedkoopst 999 dollar - europrijzen blijven nog even uit. Daarvoor krijg je een notebook met een 12,5 inch qhd-scherm terug, met een 2,5 GHz Core i7-processor van Intel onder de motorkap.

Specificaties

De interne gpu betreft de Intel HD Graphics 520-chip en er zit 8 GB RAM aan boord. De laptop draait op Windows 10. Duurdere versies van de stealth zijn te koop met een ultra-hd scherm en meer schijfruimte, met een 512 GB ssd (pci-e) als max.

Ook opvallend is hoe smal en licht de Stealth is. Daar heeft het beestje dan ook zijn naam aan te danken. Deze weegt slechts 1,25 kilo en is dichtgeklapt 13 (hoogte) x 321 (breedte) x 206 (diepte) groot. Desondanks zitten er vier usb 3.0 poorten op.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000