href="http://www.apple.com/nl/ipad/features/ibooks.html" target="_blank">iBooks</a>, Apple's app voor het lezen van digitale boeken, krijg een collections-knop. Hierdoor kun je je boeken meer indelen op categorie, waardoor deze eenvoudig terug te vinden moeten zijn. Dit meldt <a href="http://www.9to5mac.com/38074/upcoming-version-of-ibooks-with-collections-detailed" target="_blank">9 to 5 Mac</a> op basis van screenshots die de website toegestuurd heeft gekregen.

Daarnaast bevestigd ook een onderdeel van de nieuwe iPhone-handleiding de komst van de collections-functionaliteit. Hierin staat "Ga naar de boekenkast, tik op 'Collecties', selecteer een verzameling en tik vervolgens op het pdf-bestand dat u wilt lezen". Standaard zijn een aantal categorieën aanwezig zoals 'boeken' en pdf'. Deze collecties kunnen niet verwijderd worden.

Naast de collections-functionaliteit krijgt iBooks ook ondersteuning voor AirPrint. Hierdoor wordt het mogelijk documenten draadloos te printen op een printer die AirPrint ondersteunt. Momenteel zijn dit alleen een aantal HP-printers. Ook krijgen gebruikers van iBooks de mogelijkheid PDF-bestanden door te mailen. Het is niet bekend wanneer de update voor iBooks beschikbaar wordt.

De 'collections-knop' in iBooks voor de iPhone (bron: 9 to 5 Mac)

De 'collections-knop' in iBooks voor de iPad (bron: 9 to 5 Mac)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000