Kan ik mijn foto's overal tegelijk verwijderen?

Als je een foto maakt met bijvoorbeeld je iPhone 6, verschijnt er vrijwel meteen een kopie van die foto op al je andere Apple-apparaten. Maar als je de foto wil verwijderen, moet je hem op alle apparaten apart weggooien, althans zo lijkt het.

Is er een manier om al je foto's in één keer van al je apparaten te verwijderen? En zo ja: hoe werkt het? Lees ook: Slimme camera-trucs voor iOS 8.

Photo Stream is ontworpen om zowel fototoevoegingen als -verwijderingen te synchroniseren met alle apparaten die met je iCloud-account geassocieerd zijn. Dus wanneer je Photos op je iPhone 6 opent, naar je Photo Stream gaat, een afbeelding selecteert en deze verwijdert, zal hij uiteindelijk van je andere apparaten verdwijnen, mits ze een actieve wifi- of ethernetverbinding hebben.

© PXimport

Onder de juiste omstandigheden hoef je een foto maar één keer te verwijderen.

Er zijn echter gevallen waarin dit niet gebeurt. Als je bijvoorbeeld een aantal foto's naar je Camera Roll op een iOS-apparaat hebt verplaatst, of ze geïmporteerd hebt naar een iPhoto of Aperture-bibliotheek, zullen ze niet langer verdwijnen wanneer je ze op een ander apparaat verwijdert, omdat deze kopieën nu deel uitmaken van een ander album.

Let op: als de afbeelding ouder is dan 30 dagen en je minder dan 1000 afbeeldingen in je My Photo Stream-album hebt staan, kan het zijn dat ze blijven staan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000