Apple eist verloren iPhone-prototype terug

Apple claimt officieel het prototype van de in een bar gevonden vierde generatie iPhone. Dit meldt gadget-blog Gizmodo, dat het toestel in handen heeft gekregen.

Gizmodo heeft naar eigen zeggen al telefoontjes van Apple hierover gekregen, maar heeft een officiële bevestiging geëist van het bedrijf. Die heeft de blogsite gekregen: van hoofdjurist Bruce Sewell. "Gizmodo heeft op dit moment een apparaat in bezit dat aan Apple toebehoort. Deze brief is een formeel verzoek om het apparaat te retourneren aan Apple."

Twijfel

Het prototpype van de iPhone is afgelopen weekend verloren in een bar in Silicon Valley. Een Apple-medewerker had het toestel bij zich. Aanvankelijk was er twijfel aan de echtheid van de zogenoemde 'iPhone 4G', maar ook aan het 'verliezen'. Het zou een Chinese iPhone-kloon zijn, of wel degelijk een echte nieuwe iPhone maar dan opzettelijk achtergelaten in de bar. Laatstgenoemde scenario zou een sluwe marketingtruc zijn om aandacht te genereren voor de volgende generatie iPhone.

De New York Times meldde gisteren dat bloggers concludeerden dat het toestel authentiek is. De Amerikaanse krant voegt daar aan toe dat een anonieme bron, die op de hoogte is van Apple's hardwareplannen, ook bevestigt dat het prototype echt is. Gizmodo verklaart het apparaat nu netjes terug te geven aan Apple.

Gekocht

Gizmodo heeft de iPhone gekocht van de oorspronkelijke vinder, die daar 5000 dollar voor heeft gekregen. Vervolgens heeft de gadgetblog het toestel uitgeprobeerd, ontleed en daar uitgebreid over gepubliceerd.

Dat heeft het een verdubbeling van het bezoekersaantal opgeleverd. Tussendoor heeft Gizmodo ook extra kopij hieraan gewijd door het doopceel te lichten van de software-ingenieur bij Apple die het prototype is kwijtgeraakt. Hij is geïdentificeerd op basis van zijn Facebook-posts over de bar waar het toestel is gevonden.

iPhone, niet 4G

Het iPhone-prototype was vermomd als een iPhone 3G S en heeft diverse vernieuwingen. Het nieuwe model heeft een videocamera aan de voorkant voor chat, een betere camera aan de achterkant, en een flits daarvoor. De SIM-kaart is vervangen door een micro-SIM, net als de iPad heeft. Het beeldscherm is iets kleiner dan dat van de 3G S, maar heeft wel een hogere resolutie, aldus Gizmodo.

Daarnaast heeft de iPhone een batterij die 16 procent groter is en weegt het toestel 3 gram meer. De interne componenten zijn flink verkleind en geïntegreerd om ruimte scheppen voor de grotere batterij. Het materiaal van de achterkant is glasachtig wat een betere WiFi- en 3G-ontvangst moet opleveren.

Gizmodo laat het toestel even zien op YouTube:

[youtube]nxbHCR-W8zc[/youtube]

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000