Niet iedereen blij met Steam Refunds

© PXimport

Niet iedereen blij met Steam Refunds

Game accessoires

Geplaatst: 9 juni 2015 - 05:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:49

Redactie

Iedereen die spijt krijgt van een aankoop op Steam kan aanspraak maken op een refund. Aan de niet goed geld terug-actie zijn uiteraard wel voorwaarden verbonden. Zo mag je de game niet langer dan twee uur gespeeld hebben en mag deze ook niet langer in je bezit zijn dan twee weken. Maar wat als een game daadwerkelijk binnen twee uur uit te spelen is?

Qwiboo - de ontwikkelaar van Beyond Gravity - is een indie-ontwikkelaar die de nieuwe regeling als minder prettig ervaart. Beyond Gravity is namelijk een game waarvan het verhaal in een uurtje uitgespeeld kan worden. Het behoeft geen uitleg dat gamers massaal gebruik maken van de optie om het aankoopbedrag na dat uur terug te vorderen. Voor Qwiboo betekent dit een terugval van 72% in de omzet. Een beetje flauw want de indie kost maar 1,99 euro. Naast Qwiboo merken diverse andere ontwikkelaars ook dat Valve de voorwaarden heeft versoepeld. Zo zag Puppygames - de studio achter Revenge of the Titans - het precentage van de refunds met 55% stijgen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000