Xs4all sluit zich aan bij rechtszaak tegen Brein

© CIDimport

Xs4all sluit zich aan bij rechtszaak tegen Brein

Geplaatst: 24 juni 2010 - 10:06

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie

Xs4all sluit zich aan bij internetprovider Ziggo, dat door Stichting Brein via een kort geding dreigt te worden gedwongen, om The Pirate Bay te blokkeren voor zijn klanten. Ziggo en Xs4all bestrijden de eis van Brein nu samen.Volgen de internetproviders is de blokkade, als deze door de rechter zou worden toegekend, een vorm van internetcensuur die in een democratische rechtsstaat niet past. Xs4all sluit zich bij deze zaak aan omdat zij principieel tegen censuur is. Een toekenning van de eis zou een precedentwerking kunnen hebben, iets dat de internetproviders willen voorkomen. De zaak gaat om een van de belangrijkste principes van het internet. Internetproviders kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor de informatie op hun eigen servers, maar niet voor informatie op servers van anderen. De fundamentele vrijheid van internet is juist, dat de providers het verkeer van hun gebruikers ongefilterd doorlaten. Brein is vanuit deze visie dus aan het verkeerde adres. De zaak wordt behandeld op 28 juni bij de rechtbank in Den Haag.Bron: ANP

Xs4all sluit zich aan bij internetprovider Ziggo, dat door Stichting Brein via een kort geding dreigt te worden gedwongen, om The Pirate Bay te blokkeren voor zijn klanten. Ziggo en Xs4all bestrijden de eis van Brein nu samen.

Volgen de internetproviders is de blokkade, als deze door de rechter zou worden toegekend, een vorm van internetcensuur die in een democratische rechtsstaat niet past.

Xs4all sluit zich bij deze zaak aan omdat zij principieel tegen censuur is. Een toekenning van de eis zou een precedentwerking kunnen hebben, iets dat de internetproviders willen voorkomen. De zaak gaat om een van de belangrijkste principes van het internet. Internetproviders kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor de informatie op hun eigen servers, maar niet voor informatie op servers van anderen. De fundamentele vrijheid van internet is juist, dat de providers het verkeer van hun gebruikers ongefilterd doorlaten. Brein is vanuit deze visie dus aan het verkeerde adres. De zaak wordt behandeld op 28 juni bij de rechtbank in Den Haag.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000