3.7 miljoen Android apparaten geactiveerd met kerst

© CIDimport

3.7 miljoen Android apparaten geactiveerd met kerst

Desktops & monitoren

Geplaatst: 29 december 2011 - 08:42

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie

In het afgelopen kerstweekend zijn er 3.7 miljoen Android apparaten geactiveerd. In totaal werden er 6.8 miljoen iOS en Android apparaten voor het eerst aangezet, terwijl dat er vorig jaar nog maar 2.8 miljoen waren.

Andy Rubin van Google meldde het grote aantal geactiveerde apparaten in een tweet. Het gaat alleen om nieuwe Android toestellen, die dus waarschijnlijk voor een groot deel onder kerstbomen lagen.

Marketingbureau Flurry meldde dat het totaal aantal afgelopen zaterdag (Christmas Eve) en zondag voor het eerst aangezette iOS en Android apparaten 6.8 miljoen bedroeg. Ondanks het feit dat dit zou betekenen dat er meer Androids zouden zijn geactiveerd dan iOS apparaten, is er volgens Engadget ongeveer een gelijk aantal van elk geactiveerd.

Vooral het aantal Android apparaten is enorm gestegen. Een verklaring daarvoor zou kunnen liggen in het feit dat er inmiddels een stuk meer Android telefoons zijn met wat een lager prijskaartje.

Via: CNET

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000