Raspberry Pi Foundation komt met Compute Module 3

De Raspberry Pi Foundation heeft de Compute Module 3 aangekondigd: een speciale compacte variant van de Raspberry Pi 3 die bedoeld is voor integratie in apparaten. Het is de opvolger van de eerste Compute Module uit 2014 die op de originele Raspberry Pi gebaseerd was.

Sinds het verschijnen van de eerste Raspberry Pi Compute Module in 2014 zijn er alweer twee generaties Raspberry Pi verschenen en dus was het volgens de Foundation tijd voor een nieuwe Compute Module. De Compute Module 3 is gebaseerd op de Raspberry Pi 3 en verschijnt in twee varianten: een met 4 GB flashgeheugen en één lite-variant met een SD-kaartinterface. De modules hebben 1 GB RAM.

De Compute Module 3 is uitgevoerd in de DDR2 SODIMM formfactor. De reden hiervoor is dat sloten voor deze interface goedkoop verkrijgbaar zijn. De module heeft zelf geen aansluitingen als een HDMI-poort. Wel is er een Compute Module IO Board V3 waar je de Compute Module in kunt prikken waarna je alle aansluitingen van een normale Raspberry Pi krijgt.

© PXimport

Integratie

De module is bedoeld voor integratie in andere apparaten. Er zou bijvoorbeeld een mediaspeler omheen ontworpen kunnen worden. NEC heeft commerciële schermen aangekondigd waar een Compute Module in past. Zo kan bijvoorbeeld vluchtinformatie op een vliegveld of, presentaties in een bedrijf op een dergelijk scherm getoond worden zonder dat er een losse computer nodig is.

De Compute Module 3 kost 30 dollar terwijl de lite-variant 25 dollar kost.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000