PCM-weekoverzicht: I/O 2016 - Google klaar voor wereldheerschappij

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

I/O 2016: Google Assistent, Android N, Daydream...

© PXimport

De week is van Google. I/O 2016 is weer losgebarsten. De ontwikkelaarsconferentie duurt een paar dagen en biedt een blik op de toekomst zoals Google voor zich ziet. Zo weten we nu meer over Android N - hoewel een naam uitblijft. 

Dat niet alleen, Google wil ook de huiskamer overnemen met Home. Dit kastje maakt gebruik van Google's nieuwe digitale assistente, om je zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Dan is er ook nog Daydream, Google's visie op virtual reality.

Google komt ook met een nieuwe chatapp, Allo. Ja, alweer een nieuw sociaal netwerk. PCM vraagt zich af: Waarom kan Google geen populaire chat-app maken? Voor een terugblik op al Google's aankondigingen, kun je hier terecht.

Windows 10 Anniversary Update in aantocht

© PXimport

De grote Anniversary Update voor Windows 10 is in aantocht en daarmee komt er ook een einde aan de gratis overstapperiode. Voor Microsoft dus reden om alle zeilen bij te zetten en zoveel mogelijk mensen voor augustus nog over te halen. Maar of dit de juiste manier is?

Verder weten we ook dat de update niet alleen maar moois met zich meebrengt. Zo maakt Microsoft meer ruimte vrij voor advertenties in het startmenu. Gelukkig kun je die net zo snel weer verwijderen....

Windows 7 niet vergeten

© PXimport

Microsoft is Windows 7 en 8.1 nog niet vergeten. Een van de nieuwe manieren waarop het gebruikers nog tegemoet wil komen, is met een 'convenience rollup'. Hiermee worden alle (beveiligings)updates sinds SP1 aangeboden in één bundel. Wel zo prettig voor je volgende schone installatie van het OS.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000