PCM-weekoverzicht: Al het moois van Computex

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Videokaarten

© PXimport

Deze week staat in het teken van Computex, de jaarlijkse technologiebeurs te China. In Taipei pakken veel fabrikanten uit met nieuwe gadgets. Van hele computersystemen tot de kleinste chips. Zo pakt AMD er uit met de RX 480. PCM vertelt je waarom juist dat zo'n interessante videokaart is.

Processoren

© PXimport

Ook licht het bedrijf een tipje van de sluier op rond zijn nieuwe Zen-CPU. AMD is niet de enige die het met zijn nieuwe producten op virtual reality gooit. Ook ARM doet dat met de volgende generatie Cortex-chips, die juist geschikt is voor mobiele apparaten. En Intel is aanwezig met de krachtige Core i7 6950X Extreme, een chip met 10 cores.

Systemen

© PXimport

Asus grijpt de beurs aan om zowel de ZenBook 3, als een nieuwe serie Transformer 3-hybrides aan te kondigen. Dit terwijl Dell onder meer de Inspiron 7000 toont, de eerste convertible met een 17,3-inch scherm - en Windows 10. Tot slot kan Samsung niet ontbreken met een SSD die slechts 1,5 mm dik is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000