MacOS Ventura legt nadruk op multitasking

MacOS Ventura legt nadruk op multitasking

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 juni 2022 - 05:23

Apple kondigt tijdens WWDC 2022 de nieuwste versie van het macOS-besturingssysteem aan. WWDC staat voor Worldwide Developers Conference; dit is de ontwikkelaarsconferentie van Apple.

MacOS Ventura legt nadruk op multitasking

Met macOS Ventura probeert Apple orde op zaken te stellen, door het systeem te stoelen op twee ideeën: multitasking en samenwerking. Zo gaat het systeem voortaan beter om met veel openstaande vensters; niet geheel ongebruikelijk op een computer.

Openstaande vensters worden in Ventura links in beeld gepositioneerd. Je ziet dankzij kleine icoontjes welke programma’s je allemaal gebruikt, waardoor je sneller schakelt wanneer nodig.

MacOS Ventura geeft Spotlight een update

Het vernieuwde besturingssysteem geeft tevens Spotlight een update. Dit is een zoekfunctie binnen macOS, waarmee je straks ook zoekt naar afbeeldingen – zowel lokaal als op het internet. Met de optie Live Tekst zoek je tevens naar teksten op die foto’s.

De Mail-app krijgt eveneens aandacht. Verstuurde mails zijn enkele minuten na het versturen terug te halen. Verder kun je mails inplannen voor later en herinnert de app je aan onbeantwoorde mails. Ook moet de zoekfunctie er flink op vooruitgaan, aldus Apple.

Tot slot hebben we nog de Safari-browser. Die legt meer nadruk op samenwerken met andere mensen. Zo kun je onder meer tabbladen delen met anderen. Zo kun je allerlei relevante websites razendsnel delen. Ook kun je via de browser gemakkelijker communiceren. De macOS-upgrade is vanaf de herfst beschikbaar.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000