Logitech tovert smartphone om tot afstandsbediening

© PXimport

Logitech tovert smartphone om tot afstandsbediening

Computer accessoires

Geplaatst: 16 april 2013 - 06:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Logitech breidt het aanbod universele afstandsbedieningen binnenkort uit met de Harmony Ultimate en de Harmony Smart Control. De twee nieuwe producten worden geleverd met de Harmony Hub en een speciale app voor iPhone en Android.

De Harmony Hub is een station dat in verbinding staat met alle producten rond de tv, middels infrarood, wifi en Bluetooth. Volgens de fabrikant maakt deze Hub het onder meer mogelijk om apparaten te bedienen die in een afgesloten kastje staan, en hoeft de gebruiker niet langer naar het apparaat te ‘wijzen’ bij het bedienen.

Dankzij de aanwezige Bluetooth-ondersteuning kunnen ook gameconsoles als de PlayStation 3, Wii en Wii U worden bediend via de Hub. Het kleine kastje maakt het tevens mogelijk om de gewenste helderheid en kleur in te stellen van Philips Hue-verlichting.

Harmony Ultimate

De Harmony Ultimate is een licht verbeterde versie van de Harmony Touch-afstandsbediening, en deze kant tot vijftien apparaten bedienen. Ook is er weer een 2,4 inch-touchscreen aanwezig. Naast het kiezen van televisieprogramma's, films en muziek, biedt de afstandsbediening ook de mogelijkheid om Philips Hue-verlichtingssystemen te programmeren. De Ultimate wordt geleverd met de Harmony Hub.

Mensen die al een Harmony Touch-afstandsbediening hebben, of enkel gebruik willen maken van de Harmony-app, is de Hub ook los verkrijgbaar. Door de Harmony Smart Control in huis te halen, wordt het mogelijk om via een iPhone of Android-smartphone een totaal van acht apparaten in huis aan te sturen. Ook wordt er een eenvoudige universele afstandsbediening meegeleverd voor mensen die geen app willen of kunnen gebruiken.

© PXimport

De Ultimate beschikt over trillingsfeedback en heeft bewegingssensoren.

Logitech introduceerde de nieuwe producten tijdens een pers-evenement in Amsterdam, waar Computer!Totaal bij aanwezig was. De Harmony Ultimate is naar verwachting vanaf mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van 279,00 euro. De Harmony Smart Control zal eveneens in mei beschikbaar komen, voor een adviesprijs van 129,00 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000