© PXimport

HTC verrast met virtual reality

Computer accessoires

Geplaatst: 1 maart 2015 - 15:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Jeroen Boer

HTC stapt samen met Valve in virtual reality met de Vive. Deze grote verrassing onthulde HTC vandaag op World Mobile Congress. De Vive lijkt een directe concurrent voor Facebooks Oculus Rift.

De Vive virtual reality-headset was de grootste verrassing van HTC op de persconferentie die het vandaag hield. HTC heeft de Vive samen met Valve ontwikkeld, de gameontwikkelaar die achter de populaire dienst Steam zit. De Vive is dan ook vooral bedoeld voor games en is geschikt voor Valves SteamVR-platform. Daarnaast kunnen ook films worden gekeken.

Gamen in 360 graden

Qua technologie doet de Vive denken aan de Oculus Rift en net als de Rift kun je 360 graden om je heen kijken. Er zijn twee beeldschermen ingebouwd met een resolutie van 1200 x 1080 pixels. Naast de headset komt er een bijpassende controller waarmee games te bedienen zijn. De Vive komt vermoedelijk eind dit jaar op de markt voor consumenten terwijl er voor ontwikkelaars waarschijnlijk al in mei een variant beschikbaar is. Over de prijs heeft HTC niets bekend gemaakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000