© PXimport

Helpdesk: Microsoft Silverlight

Computer accessoires

Geplaatst: 6 april 2011 - 13:08

Aangepast: 16 november 2022 - 10:27

Redactie

Vraag van een lezer: Ik heb een tijdje geleden de Silverlight Player verwijderd en wil hem nu weer installeren. Dit lukt niet of slechts ten dele. Silverlight staat in softwarelijst maar ik krijg de melding ‘kan niet installeren’. Wat kan ik nu doen?

Ons antwoord: Silverlight is nodig om filmpjes af te spelen van bijvoorbeeld Uitzending Gemist (nieuwe versie) en RTL Gemist. Bij problemen met Silverlight, kunt u proberen om het programma te verwijderen en opnieuw te installeren. Verwijder via uw configuratiescherm alles wat met Silverlight te maken heeft. Herstart uw computer en surf vervolgens naar de website van Silverlight. De site geeft nu aan dat Silverlight niet aanwezig is op uw computer. Volg de stappen op het scherm en installeer de laatste versie van Silverlight opnieuw. Als het goed is moet het nu in één keer werken, maar voor de zekerheid kunt u uw computer beter nogmaals opnieuw opstarten. Surf naar een website die gebruikmaakt van Silverlight, bijvoorbeeld www.rtlgemist.nl, en controleer of het probleem is opgelost.

© PXimport

Verwijder Silverlight van uw computer en installeer het programma opnieuw.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000